Dekleta ŽNK Radomlje so dobro pripravljena!

Igralke mladinskega pogona Ženskega nogometnega kluba Radomlje (U12, U14 in U17), so se ta teden mudile na pripravah za prihajajočo sezono. Organizatorji so jim pripravili izredno pester program, ki je poleg vsakodnevnega treninga vseboval različne aktivnosti, s katerimi so imele mlade igralke polno zapolnjene dneve. Ker so ves teden dni preživele skupaj, prebivale so namreč v Osnovni šoli Preserje pri Radomljah, je bil to tudi čas spoznavanja in sklepanja novih prijateljstev.

Izjemno vroči dnevi, ki so še dodatno poskrbeli za napor, delovna vnema in volja do nogometa pri dekletih nista pojenjali, saj so se dekleta zelo dobro zavedala, da bo pridobljeno znanje, ki so ga dobile na pripravah izjemnega pomena tekom celotne sezone.

V petek dopoldne smo jih obiskali v Športnem parku v Radomljah kjer so imele trening. Hitro smo ugotovili, da so kondicijski treningi zelo naporni, svoje pa je dodalo še izredno vroče vreme, vendar to deklet ni pretirano motilo, kar so nam tudi pritrdile. Razdeljene so bile v dve skupini in sicer od 7 do 12 let in od 12 do 17 let. Skupini pa sta vodila trener Meho Bašić in trenerka Adrijana Bogolin, dogajanje pa so spremljali vodje priprav Romana Rojc, Anže Jereb in Urban Lederer.

Romana Rojc nam je povedala, da je letos na pripravah 25 deklet starosti od 7 do 17 let. Priprave pa so namenjene tekmovalnemu ritmu, ki dekleta kmalu čaka v novi sezoni.

Kaj vse so imela dekleta na programu
Kot smo že omenili so se dekleta namestila v OŠ Preserje pri Radomljah, kjer so bivala ves teden. Enkrat do dvakrat na dan so imele treninge v Športnem parku v Radomljah. Prvi dan zvečer so dekleta pripravljala navijaške rekvizite, za obisk torkove tekme slovenske ženske reprezentance do 17 let v Odrancih, kamor so se odpravile v torek popoldne, kjer so z bučnim navijanjem pripomogle k zajetni zmagi Slovenk, ki so s kar 8:0 odpravile Litvo. (Med strelke sta se vpisali tudi igralki ŽNK Radomlje. Dvakrat je zadela Katarina Gadnik, enkrat pa kapetanka izbrane vrste, Lara Ivanuša). V sredo so dekleta obiskala domžalski bazen in si privoščila osvežitev. Dekleta ekipe U17 so se do osvežitve odpravila s tekom, za mlajše igralke pa je bil organiziran prevoz. Četrtek je bil namenjen obisku gora, dekleta so se namreč odpravila na Veliko Planino. Petek pa je bil namenjen treningu v Športnem parku v Radomljah. Seveda pa so imela dekleta ves teden na programu tudi nekaj družabno-zabavnih aktivnosti, s katerimi so si popestrile naporne dneve. V soboto dopoldne pa so zaključile priprave z zadnjim treningom in se odpravile domov na zaslužen počitek. Seveda pa že vse igralke z optimizmom čakajo na novo tekmovalno sezono.

Kaj so dekleta povedala o pripravah:

Zoja (10 let): »Letos sem prvič na pripravah, s katerimi sem zelo zadovoljna. Na treningih smo se tudi malo hecale. Prav tako je bilo zelo zabavno v telovadnici, kjer smo prenočevale.«

Neža (12 let): »Tudi jaz sem letos prvič na pripravah. Treningi se mi niso zdeli naporni. Skupaj s prijateljicami smo preživele lep teden. Všeč so mi bili tudi družabni večeri.«

Hanna (12 let): »Prvič sem na pripravah. Zelo mi je všeč, ker se veliko hecamo. Treningi so OK in niso naporni. Prosti čas, ki smo ga imele, pa je bil zakon. Ponosna sem tudi na to, da so me pohvalili, da sem dobra vratarka.«

Pia (17 Let) – kapetanka U17: »S pripravami sem zelo zadovoljna. Všeč mi je, da imamo treninge na svojem igrišču. Naša ekipa in trenerji so super. Program priprav je bil pester z različnimi aktivnostmi, ob katerih se lahko sprostiš in se s prijatelji spoznaš še bolj. Mislim, da smo še bolje pripravljene kot lani. V naši ekipi je dobro vzdušje.«

Predsednik ŽNK Radomlje Uroš Juračič je pohvalil vse igralke, ki so se udeležile priprav in se na najboljši možni način pripravile na pričetek nove sezone. Verjame tudi, da se bo vse to poznalo tudi v prikazanih igrah in da v klubu že z veseljem pričakujejo prve tekme.

Prav tako je še povedal, da se za izvedbo priprav zahvaljujejo ustanovam, donatorjem, sponzorjem, podjetjem in posameznikom, ki so omogočili dekletom izjemne pogoje za delo:

VAR-IKS Bojan Rojc s.p., TRIMER d.o.o., Stanko Juračič s.p., Frigologo d.o.o., CORIS, Podravka, Center projekcije d.o.o., Picerija Jaka Homec, Fast food Dželo, Jarški dom na Mali Planini, Sadje in zelenjava Pelati Radomlje, Nogometna zveza Slovenije (g. Jaklič in ga. Vasilič), Avtobusni prevozi Florjančič, Športni Park Radomlje, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, NK Radomlje, OŠ Preserje pri Radomljah, Domžalec.si, širši in ožji družini Jereb, vsem mamicam, ki so pekle pecivo za naša dekleta, Anžetu Jerebu in Urbanu Ledererju za vodenje, ter trenerjem ŽNK Radomlje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, ŽNK Radomlje
Komentarji uporabnikov
Tagi