Dekleta U17 zanesljiva na Krimu, članice razočarale pred 100 gledalci

Pretekli vikend sta ponovno na zelenice stopili ekipi deklet U17 in članic. DU17 so gostovala in zmagala na Krimu, članice pa so na derbiju v Radomljah gostile Rudar Škale in jim morale priznati premoč.

V soboto smo v Ljubljani na Krimu spremljali zanimivo srečanje med novinkami v ligi in našimi dekleti. Večino srečanja so napadala naša dekleta, in si priigrala tudi nekaj lepih pol priložnosti, a žal igrišče ni dovoljevalo prav lepe igre, tako da tudi gledalci niso prišli na svoj račun. Vseeno pa so varovanke trenerja Bašiča vknjižile prve tri točke, za kar je poskrbela Kaja Šarlah, ko je s prostega strela v 33. minuti premagala domačo vratarko. Radomljanke so bile boljše skozi celotno srečanje, si tudi v drugem delu priigrale nekaj lepih priložnosti a jim tokrat tudi igrišče ni ravno dovoljevalo da pokažejo vse kar znajo, vseeno pa zasluženo osvojene tri točke. Naslednji preizkus jih čaka že to soboto ob 11.00 uri v Športnem parku Radomlje, ko v goste prihajajo druge novinke, dekleta iz Ajdovščine.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (avtor: Frane Komatar)

V nedeljo pa so prvič letos na radomeljsko zelenico pred 100 gledalci stopile članice. Začelo se je obetavno, v 2. minuti se je iz oči v oči sama pred gostujočo vratarko znašla Šoronda, a je Horvat Tena z lepo obrambo preprečila vodstvo naše ekipe. Že v naslednjem napadu vodstvo gostij. S prekrasnim volejem je z levico v malo mrežico zadela Lara Prašnikar. Le štiri minute kasneje ponovno veselje gostij. Za 0:2 je zadela kapetanka, Marolt Tina. Po dveh zadetkih so se moči na igrišču malce izenačile in obe ekipi si nista priigrali kakih večjih priložnosti. Tik pred koncem prvega polčasa, v zadnji, 45. minuti, pa so gostje zadele še enkrat, strelka pa Ines Pijuković. Gostje so tako na odmor odšle z visoko prednostjo 0:3, vseeno pa je ostajalo upanje na preobrat v drugem delu.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (Avtor: Rok Zore)

A to upanje je hitro vsahnilo, saj je v 8. minuti nadaljevanja na semaforju pisalo že gromozanskih 0:6. Prašnikar Lara, Pijuković Ines in Malinić Sanja so v pičlih osmih minutah nadaljevanja zadele vse kar se je zadeti dalo, zapečatile usodo Radomljank in tako sta bila gola v 64. minuti Prašnikarjeve in 81. minuti Moirove le še formalnost. Navkljub vsemu so si naša dekleta v zadnjih 15-ih minutah priigrala nekaj lepih priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo gostij, je pa Barbara Kralj na veliko veselje naših navijačev v 84. minuti dosegla vsaj častni zadetek s prekrasnim strelom s 30-ih metrov in tako postavila končni izzid, 1:8.

Igra in tekma za pozabo, enostavno naša dekleta tokrat niso bila tista prava. Manjkalo je borbenosti, srčnosti, agresivnosti, tekanja, sproščenosti… vsega tistega, kar jih krasi, ko odigrajo tako kot znajo. Gostje so jih nadigrale v praktično vseh segmentih igre in zasluženo osvojile nove tri točke. Ne glede na vse pa veseli dejstvo, da se v člansko ekipo priključujejo mlajše igralke, ki skrbno nabirajo izkušnje in se kalijo v članski ligi (Šarlah Kaja, Jereb Maruša, Slana Pia, Zupan Irena, Zalaznik Petra, Rebolj Manja in Gadnik Katarina). Zahvala vsem navijačem in obiskovalcem, saj se jih je zbralo izjemno lepo število. Čestitke pa tudi našim nagrajencem, Tari, Lanu in Katji, ki so bili srečni izžrebanci in med polčasom prejeli lepe nagrade naših pokroviteljev: HUMMEL, PIZZERIJA IN ŠPAGETARIJA MARABELA.

Članice v tem tednu čakata kar dve preizkušnji. Najprej že v sredo, 4. 9. 2013, gostujejo v pokalu pri Mariborčankah, v nedeljo pa v Slovenj Gradcu. Verjamemo da bodo v nadaljevanju pokazale svoj pravi obraz in dokazale, da srečanje z Rudarjem ni realni pokazatelj moči.

Prihodnji vikend (nedelja, 8.9.2013) s tekmovanjem in prvim turnirjem pričenja tudi ekipa deklet U15. Prvi turnir bo potekal v Velenju na mestnem stadionu ob jezeru na umetni travi, naša dekleta pa bodo odigrala dve srečanji. Prvo proti ŽNK Krka ob 11.05 uri in drugo proti Vrhniki Dren ob 11.40 uri.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Rezultati 2. kroga lige deklet U17
NK Krim : ŽNK Radomlje 0:1 (0:1)
Velesovo : ŽNK Teleing Pomurje 0:9 (0:4)
NŠ Ajdovščina : ŽNK Rudar Škale 2:8 (1:5)
ŽNK Maribor : ŽNK MSM Ptuj 3:0 (0:0)
ŽNK Krka : ŽNK Jevnica 0:0 (0:0)

Rezultati 2. kroga SŽNL:
ŽNK Radomlje : ŽNK Rudar Škale 1:8 (0:3)
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci : ŽNK AH Mas Tech 17:0 (7:0)
ŽNK Maribor : ŽNK Krka 5:0 (4:0)
Velesovo : ŽNK Preša Slovenj Gradec 4:0 (0:0)

Avtor: Uroš Juračič, Foto: Rok Zore, Frane Komatar, ŽNK Radomlje
Tagi