Dekleta U17 na odmor z remijem, članice do prve domače zmage

Prvi novembrski vikend je bil odigran deveti krog lige deklet U17 in SŽNL. Za dekleta U17 je bil to zadnji krog v jesenskem delu prvenstva, medtem ko sta pred članicami še dva igralna vikenda.

DU17: Velesovo v zadnjih sekundah do točke
Naše mladinke so v zadnjem krogu jesenskega dela gostovale v Velesovem. V začetku so pobudo prevzele domačinke in v 20. minuti po avtogolu naše kapetanke Manje Rebolj tudi povedle. Radomljanke so se po golu hitro pobrale in v 28. minuti po golu Gadnikove izenačile. Vendarle pa so domačinke do konca prvega dela uspele zadeti še enkrat. Po nerodnem posredovanju naše vratarke se je žoga odbila neposredno na nogo Lilije Premk, kateri pa z bližine ni bilo težko zadeti nebranjene mreže. Domačinke so na odmor tako odšle s prednostjo zadetka, vendarle pa smo verjeli da naša dekleta še niso rekla zadnje. Točno tako se je tudi zgodilo, saj je Katarina s svojim drugim zadetkom na srečanju že v 4. minuti nadaljevanja izzid poravnala na 2:2. Po drugem izenačenju smo spremljali enakovredno srečanje, po hitrem protinapadu pa je po zadetku Ane Černelič našim dekletom uspelo povesti vsega 10 minut pred koncem srečanja. Ko smo vsi že pričakovali zaključni sodnikov živžg so Radomljanke storile dva nespametna prekrška zapored in domačinke so prišle do prostega strela z roba kazenskega prostora. Nika Lombar je izkoristila slabo postavljen živi zid in tako zadela za delitev točk in končni izzid 3:3. Razočaranje med dekleti je bilo veliko, vendarle pa jim gre čestitati za prikazane predstave v jesenskem delu. Verjamemo, da jim bo z marljivim in trdim delom med zimskimi pripravami uspelo njihove predstave še nadgraditi in da bodo spomladi 2014, še naprej navduševale vse, ki jih bomo prišli vzpodbujati ob zelenice.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (avtor: Frane Komatar)

ČLANICE: V zadnjem krogu prvega dela do prve domače zmage
Naposled jim je vendarle uspelo. Tako je, članice so šele v devetem krogu vknjižile svoje prve tri točke na domačem igrišču, vendarle pa je bilo zanje potrebno trdo garati. V deževnem vremenu se je na dobro pripravljeni zelenici Športnega parka Radomlje, pričelo srečanje ob 11.00 uri. Radomljanke so imele vse od začetka srečanja manjšo pobudo, gostje pa so se predstavile kot čvrsta in izjemno motivirana ekipa. Naše igralke so imele v prvem delu veliko lepih priložnosti a bile predvsem ob zaključkih nenatančne. Na zadovoljstvo malo številčnih gledalcev jim je uspelo zadeti v 45. minuti, ko je Larissa Šoronda s prostega strela s 30-ih metrov prebila led in postavila dober obet pred nadaljevanjem. V drugi polčas so ponovno podjetneje krenila naša dekleta, medtem ko so gostje prežale na priložnosti iz protinapadov. Le-ta se jim je tudi ponudila, a je domača vratarka Sonja Čevnik z odličnima obrambama ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Za nameček je v 73. minuti dosegla še zadetek, ko je gostujočo vratarko premagala s strelom iz 11-metrovke. Po povišanem vodstvu so imele Radomljanke kopico lepih priložnosti, a je bila gostujoča vratarka (njihova najboljša igralka) Brigita Gregorič vedno na pravem mestu. Ni pa mogla preprečiti zadetka Katarini Gadnik v 79. minuti, ki je tako povišala na 3:0. Čevnikova je imela v 85. minuti še eno priložnost da zadane z 11-ih metrov, a je njen strel zletel visoko prek gostujočih vrat. Srečanje se je tako končalo s 3:0 in prvimi domačimi tremi točkami članic v tej sezoni. Za nove tri bo priložnost že čez sedem dni, ko prihodnjo nedeljo v radomeljskem športnem parku gostujejo Dolenjke. Čestitke trenerju Mandiću in njegovim varovankam, katere do konca jesenskega dela čakata še dve srečanji. Prvo kot že omenjeno doma s Krko in nato še gostovanje v Velenju.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Foto: Frane Komatar (ŽNK Radomlje)
Tagi