Dekleta U13 ŽNK Radomlje osvojila turnir v Dobravljah

Dekleta selekcije U13 Ženskega nogometnega kluba Radomlje so se v Dobravljah udeležile prvega zimskega turnirja DU13, ki se ga je udeležilo osem ekip. Dan je bil poln veselja, smeha in navijanja naših zvestih navijačev/staršev, na koncu pa so dekleta potočila tudi nekaj solzic sreče. Domov so poleg dveh res lepih ročno izdelanih pokalov iz lesa, odnesle veliko novih izkušenj, ki jim bodo še kako koristile, saj jih letos čaka še kar nekaj izzivov.

Radomljanke so bile izžrebane v skupino A in se tako na uvodni tekmi pomerile z domačo ekipo ND Primorje Ajdovščina. Sledila je tekma proti dekletom Renče Bilje, na zadnjem srečanju skupinskega dela pa so jim stale nasproti še ene domačinke, mlajša ekipa Ajdovk. Naše igralke so bile dobro razpoložene, prav vse so se od prve do zadnje minute trudile in rezultati so bili temu primerni. Skupinski del so zaključile s tremi zmagami in prvim mestom.

V polfinalu so igrale proti drugouvrščeni ekipi skupine B, nogometašicam iz Trebnjega, ki so se dobro borile, vendar je Radomljankam po nekaj zgrešenih priložnostih uspelo zatresti mrežo nasprotnic in se z odlično igro prebiti v finale. Drugi polfinalni obračun med starejšo ekipo ND Primorje Ajdovščina in Krimovkami se je končal brez zadetkov. Sledilo je streljanje kazenskih strelov, kjer so bile uspešnejše domačinke. Žal se je takrat poškodovala njihova vratarka, kateri želimo čimprejšnje okrevanje!

V finalu smo torej spremljali ponovitev uvodnega srečanja turnirja, na katerem so bile rumene šampionke ponovno boljše od domačih igralk in si izborile pokal za prvo mesto. Jona Javorič je bila izbrana tudi za najboljšo igralko turnirja, za kar ji iskreno čestitamo!

Na koncu ne moremo mimo odlične organizacijske ekipe ND Primorje Ajdovščina, ki je poskrbela, da je turnir kljub odpovedi ene od ekip potekal nemoteno. Priskrbeli so čudovite pokale in uporabne nagrade, predvsem pa nogometašicam omogočili, da so preživele lep dan v odlični družbi.

Za ekipo ŽNK Radomlje so nastopile: Taja Vrhovnik, Živa Miklož, Maša Zajec, Ana Gerjolj, Ana Lužar, Tisa Podkrajšek, Iza Svetlin, Jona Javorič, Alicija Brinovec, Ema Cvek in Julija Barišič.

Avtor: M.P.; Foto: ND Primorje Ajdovščina

Komentarji uporabnikov
Tagi