Dejan Djuranović: Tudi v nadaljevanju vsako tekmo na zmago!

Pred nadaljevanjem prvenstva smo opravili intervju z radomeljskim strategom Dejanom Djuranovićem, ki nam je postregel z zanimivimi odgovori.

Kako ocenjujete priprave na spomladanski del?
Več ali manj smo vse, kar smo si zadali, izvedli po načrtih. Pogoji za delo so bili izvrstni, tako v Športnem parku Radomlje, kot tudi na atletskem stadionu v Domžalah, kjer smo opravili testiranja in 10 kondicijskih treningov, v sodelovanju s kondicijskim trenerjem, Danilom Emberšičem, kateremu se ob tej priložnosti zahvaljujem za pomoč in sodelovanje. Odigrali smo tudi lepo število prijateljskih tekem, kjer so igralci dosegli pričakovanja, vse pa bo jasno v pravih tekmah ki sledijo, ko bo šlo za prvenstvene točke, saj smo vse delali z namenom, da bomo pravi, ko bo to najbolj potrebno, torej v nadaljevanju prvenstva.

Je prišlo v pripravljalnem obdobju do kakšnih poškodb?
Z izjemo Lidjana, ki se je na žalost vseh nas poškodoval v zaključni fazi priprav prejšnji teden (natrgana zadnja stegenska mišica) in bo z zelenic odsoten približno 3-4 tedne, so vsi naši igralci zdravi, omeniti pa velja, da je bil med pripravami tudi izostanek igralcev zaradi bolezni minimalen. Zahvaljujem se vsem igralcem, saj niso profesionalci in hodijo v službo, šolo, fakulteto …, svoje delo pa so navkljub obveznostim oddelali maksimalno resno in zavzeto tudi pri nizkih temperaturah. Verjamem, da se nam bo opravljeno delo obrestovalo v spomladanskem delu prvenstva.

Kako pa je s prihodi in odhodi igralcev? Vemo, da je k Olimpiji odšel Marko Zalaznik …
K Olimpiji je v začetku leta odšel Marko Zalaznik, ki je bil prvi strelec naše ekipe, celotno svojo kariero pa je igral v Radomljah. Z odhodom v prestolnico se je potrdilo dobro delo kluba, trenerjev in njega samega v preteklih letih, Marko pa je tako dobil priložnost tudi v Prvi ligi, kar je vsekakor korak naprej v njegovi karieri. Ostalih omembe vrednih odhodov praktično ni bilo, omenil pa bi povsem nenadejan in nepričakovan prihod mladega Stoiljkovič Dušana. Slednji se je izkazal z marljivim delom na treningih in realizacijo na pripravljalnih srečanjih, kako pa bo deloval v tekmovanjih, bomo imeli kmalu priložnost videti. Vesel sem tudi, da igramo v MNZ ligi, kar pomeni, da bodo vsi igralci vseskozi v tekmovalnem ritmu in imeli tedensko možnost dokazovanja in napredovanja.

Kakšna so pričakovanja pred prvim srečanjem v Ankaranu?
Prvenstvo nadaljujemo pri novincih v 2. SNL, v Ankaranu. Pričakujem trdo in fizično težko srečanje, saj je Ankaran že v jesenskem delu dokazal, da igra trdo, še posebej močni pa so v igri mož na moža in igri na preskok. Svojo vlogo bo odigralo tudi igrišče, katero najverjetneje ne bo dovoljevalo lepega razvijanja igre, čemu pa se bomo poskušali čim bolje prilagoditi, odigrati čvrsto, narediti čim manj napak in izkoristiti ponujene priložnosti.

Cilji v spomladanskem delu prvenstva?
Pričakujem, da bo trojka Dob, Radomlje, Aluminij, ostala na prvih treh mestih. Za nas je vsekakor najpomembnejše, da gremo z isto miselnostjo kot v jesenskem delu iz tekme v tekmo, saj po polovici prvenstva vemo kje smo in kam sodimo. Dokazali smo, da smo upravičeno pri vrhu. Tudi v nadaljevanju bomo šli vsako tekmo na zmago, čas pa bo pokazal, kam nas bo to pripeljalo.

Veliko se govori o napredovanju v prvo ligo. So takšne tudi vaše ambicije?
Gledano iz športnega stališča, gremo na vsaki tekmi na zmago, nabrati čim večje število točk. Če bo situacija pripeljala do tega, da se gre v boj za prvo ligo, pa bom to smatral za velik uspeh celotnega kluba in kolektiva. Kako se bodo zadeve odvijale naprej, je stvar politike kluba, pogojev in ostalih faktorjev, ki vplivajo na to, da greš v najvišji rang in si tam seveda konkurenčen.

Kaj bi sporočili privržencem radomeljskega nogometa?
V Radomljah je lepo število ljubiteljev nogometa, kot vsaka ekipa pa tudi mi potrebujemo strpno in realno podporo navijačev. Vsi moramo ostati na realnih tleh, ne glede na pretekle rezultate smo šele na pol poti, dejstvo pa je, da je ekipa bogatejša še za pol leta izkušenj in verjamem, da smo vsi skupaj napredovali. Ne smemo biti nerealni v prevelikih željah, ciljih in zahtevah, saj ima ekipa še veliko prostora za napredek in bo s časom še boljša, kvalitetnejša, ne gre pa prehitevati stvari, ki so pomembne v razvoju in napredku. Seveda vabim tudi vse navijače in privržence kluba, da se tekem udeležujejo v čim večjem številu in nam, tako kot v preteklosti, pomagajo do dobrih rezultatov.

Avtor: Uroš Juračič: Foto: siol.net, Janez Ravnikar/arhiv domžalca
Tagi