Dejan Djuranović po uvodni tekmi nove sezone

PLTS, 1. kolo: Domžale- Bravo 1:2

Uvod v prvenstvo se nogometašem Domžal ni posrečil. Domači dvoboj z ljubljanskim Bravom se je kljub vodilnemu zadetku Daria Kolobarića zaključil brez osvojenih točk. Za preobrat gostov sta v 42. in 88. minuti poskrbela nekdanji član rumene družine Luka Žinko in novinec Rok Kidrič.

“Po pričakovanjih je za nami zahtevna tekma, kjer smo ob koncu ostali praznih rok. Poznalo se je, da za seboj nimamo vsaj ene pripravljalne tekme, medtem ko je Bravo podaljšane poletne priprave uspešno izkoristil s tremi odigranimi dvoboji, ki so vsekakor naredili razliko. V sami tekmi se je to dobro videlo, saj smo vidno popustili in gostom prepustili pobudo. Ne glede na vse smo bili v vodstvu, po padcu zbranosti pa smo prejeli naiven izenačujoči zadetek. V nadaljevanju smo pri izidu 1:1 imeli dve izraziti priložnosti, kjer bi lahko potek tekme obrnili v našo prid. Najprej je sprožil Kolobarić, nato še Kait. Ob koncu je sledil nesrečen zadetek s prekinitve, elementa igre, kjer je Bravo zelo dober. Odbita žoga in gol, ki je pomenil neugoden poraz,” je po drugi odigrani tekmi 1. kola misli strnil glavni trener Dejan Djuranović.

52-letni strateg rumene družine je tekmo z Ljubljančani odprl v zasedbi Sorčan, Žinič, Vuklišević, Karič, Sikošek, Pišek, Ibričić, Svetlin, Jakupović, Sikimić in Kolobarić. Prav slednji je v 37. minuti izkoristil lepo podajo Sikimića in se z natančnim strelom podpisal pod prvi zadetek v letošnji sezoni: “Za vsakega igralca, ki dobi priložnost, je pomembno, da je uspešen. To še posebej velja za napadalce, ki živijo od zadetkov, ampak prepričan sem, da bi Dario ta gol zamenjal za osvojene tri točke. Seveda smo za vsak dosežen zadetek veseli, verjamem pa, da bo ta gol Dariu predstavljal lepo spodbudo za naprej, hkrati pa seveda škoda, da se nam to ni obrestovalo pri iskanju točk.”

Dvoboj z Bravom je bil prvi po natanko 30 dneh brez odigrane tekme (22.7. Domžale 2-1 Triglav): “Kot smo dejali že pred tekmo, moramo najprej priti v optimalen tekmovalni ritem, ki ga bo potrebno loviti skozi prvenstvene obračune. Verjamem, da bomo na tak način prišli na višji nivo, obenem bili v igri bolj sproščeni in tako ekipno kot tudi posamezno dosegli želeno raven forme,” je sklenil Djuranović, ki je v drugem delu igre na igrišče poslal tudi Husmanija, Podlogarja, Kaita in mladega debitanta Tibor Gorenc Stankoviča.

Novo prvenstveno srečanje Domžalčane čaka v nedeljo, 30. avgusta, ob 20.15. Nasprotnik druge domače tekme zapovrstjo bo aktualni podprvak NK Maribor.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi