Dejan Djuranović po tekmi z Mariborom: “Zasluženo smo ostali neporaženi!”

PLTS, 2. kolo: Domžale 1-1 Maribor

Druga zaporedna domača tekma Prve lige TS se je zaključila brez zmagovalca. V deževnih razmerah smo na zelo dobro pripravljeni zelenici videli številne priložnosti, ki pa so predvsem pred vrati Maribora ostale neizkoriščene. Za Domžale je v 62. minuti znova zadel mladi Dario Kolobarić.

‘S prikazano vsebino sem zadovoljen, saj smo si ustvarili veliko lepih priložnosti. V dinamični tekmi smo pokazali dobro predstavo, vsi skupaj smo si seveda želeli vseh treh točk, vendar zaradi neučinkovitosti se nam ni izšlo. Ob koncu smo kljub vsemu zadovoljni s povratkom v igro po zaostanku in mislim, da smo zasluženo ostali neporaženi. Pomembno je, da ima tudi takšna točka svoj pomen, hkrati pa lahko zaradi tega optimistično zremo v nadaljevanje sezone,” je uvodoma povedal glavni trener rumene družine Dejan Djuranović, ki je v začetni enajsterici opravil samo eno spremembo. Poškodovanega Arnela Jakupovića, ki so mu zaradi zdravstvenih težav družbo na tribuni delali Ajdin Mulalić, Denis Adamov, Marko Martinović, Marco Da Silva, Tilen Klemenčič, Žiga Repas in Slobodan Vuk, je zamenjal Matej Podlogar.

V primerjavi s tekmo proti Bravu, ko so rumeni bojevniki imeli prednost, so tokrat povedli gostje. V 25. minuti je po podaji s strani zadel otrok Domžal Jan Repas. Domači so odgovorili v 62. minuti, ko je lepo akcijo po podaji Gregorja Sikoška z drugim zadetkom na drugi ligaški tekmi kronal Dario Kolobarić. 20-letni napadalec je po novi izvrstni akciji v izdihljajih tekme lepo zaposlil kapetana Senijada Ibričića, toda prešibak strel vratarju gostov ni povzročal težav in ostalo je pri izenačenem izidu: ”Vsem mora biti jasno, da se tekma igra vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Dogaja se, da si v zaostanku ali pa imaš prednost, toda koncentracija mora biti v vsakem primeru na najvišjem možnem nivoju. Ko zaostajaš proti takšni ekipi, kot je Maribor, moraš še naprej verjeti in igrati svojo igro. Skozi kvalitetne napade je potrebno težiti k izenačenju oziroma preobratu in ravno to se je na tej tekmi tudi pokazalo. Takšen je nogomet, nikoli ne veš, kaj ti bo prinesel.”

Pred nogometaši Domžal je reprezentančni premor, ki ga bodo v reprezentančnih barvah preživeli Mattias Kait (Estonija), Tamar Svetlin, Jošt Urbančič (Slovenija U19), Janez Pišek in Sven Karič (Slovenija U21): ”V prvem tednu bomo bili malce zdesetkani, saj imamo kar nekaj reprezentantov, ki imajo svoje obveznosti. Normalen ritem dela bomo nadgradili s pripravljalnim srečanjem. Slednje bo na sporedu konec tedna. Tekme nam primanjkujejo, saj jih pred prvenstvom nismo imeli. Z začetkom naslednjega delovnega tedna bomo ponovno vsi zbrani in temu primerno se bomo tudi pripravljali na gostovanje v Celju,” je dejal Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce/ NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi