Dejan Djuranović: Mladinsko moštvo NK Domžale sodi med najboljše tri

Mladinsko moštvo Nogometnega kluba Domžale je jesenski del sezone končalo na četrtem mestu 1. slovenske mladinske lige McDonald's. Trener Dejan Djuranović z izkupičkom ni najbolj zadovoljen, čeprav je na izide močno vplivalo tudi člansko moštvo, saj je glavni trener Stevan Mojsilović v jesenskem delu sezone računal na več članov mladinske ekipe.

V jesenskem delu sezoni ste na 16-tih tekmah dosegli 33 točk, kar zadostuje za četrto mesto. Kako ste zadovoljni z izkupičkom?
Osebno z izkupičkom nisem zadovoljen , saj bi morali osvojiti več točk. Veliko tekem smo odigrali zelo dobro, vendar smo na dveh naredili preveč napak in izgubili štiri točke. Tudi na tekmi proti Gorici smo imeli zmago že v žepu, vendar smo v 94. minuti naredili nepotreben prekršek za enajstmetrovko in izgubili dve točki.

Zmanjkalo vas je predvsem proti koncu sezone, ko ste remizirali z Dekani in Aluminijem ter izgubili z Muro 05?
Tekmi z Dekani in Aluminijem sem omenil že v prejšnjem odgovoru. Naredili smo preveč napak v fazi branjenja, čeprav smo v napadu odigrali odlično. Tekmo z Muro pa smo zasluženo izgubili. Preprosto nismo bili razpoloženi, dnevna forma je bila slaba.

Koliko pozornosti namenjate skupni lestvici kadetov in mladincev, kjer ste na tretjem mestu, dve točki za Mariborom in točko za HiT Gorico?
V obeh selekcijah imamo dovolj kvaliteten kader za skok na sam vrh. Ekipi gresta na vsaki tekmi na zmago in želja je, da na skupni lestvici končamo pred vsemi tekmeci . Verjamem, da se bomo vse do konca sezone borili za prvo mesto. Slednje bi bilo izreden uspeh in priznanje delu v Mladinskem nogometnem centru.

V igri ste tudi v pokalu, kjer ste lani izgubili na zadnji stopnički, ko vas je v finalu premagal letos vodilni Maribor. Ali je ta ekipa dovolj zrela za prvo mladinsko lovoriko v zgodovini kluba?
Pokalno tekmovanje ima svoj draž, saj ena tekma odloča o napredovanju ali izpadu. To tekmovanje je v Medobčinski nogometni zvezi Ljubljana v primerjavi z ostalimi MNZ izjemno konkurenčno. Olimpija, Interblock in Krka so znotraj naše regije še ostali v boju za naslov. Šele v naslednjem delu tekmovanja sledijo tekme z zmagovalci ostalih MNZ. Naša ekipa je sposobna premagati vsakega nasprotnika in cilj je, da znova pridemo v finale Mladinskega pokala Slovenije, vendar s to razliko, da ga tokrat tudi osvojimo.

  

V svojih vrstah imate najboljšega strelca lige Lirima Salihija, ki je dosegel kar 16 golov, povprečno torej točno gol na tekmo. Lirim se prihodnjo sezono seli v člansko konkurenco. Kakšno prihodnost mu napovedujete?
Lirim je zasluženo najboljši strelec lige. Ima odlične sposobnosti, fizično je zelo močan in hiter, tehnično igra dobro z obema nogama, ima dober udarec z glavo, najpomembnejše pa je, da je miren in odločen, ko se znajde v priložnosti. Seveda bi lahko, tako kot vsi napadalci, dosegel še več zadetkov. Verjamem, da bo nadaljeval z dobrim delom in igrami, napredoval in se uspešno spopadel tudi s konkurenco v članski ekipi. Lirim je zagotovo igralec za prvo slovensko ligo. Če mu ne uspe že v prihodnji sezoni, mu bo pa kakšno leto pozneje. Potrebno je dobro trenirati in s pridom izkoristiti ponujene priložnosti.

Kako gledate na dejstvo, da vse več igralcev, ki imajo še vedno pravico igrati za mladince, pomembne vloge igrajo že v članski konkurenci?
Dejstvo, da veliko fantov že igra v članski konkurenci, kaže na njihovo kvaliteto in zaupanje s strani članskega trenerja. Mladinska ekipa je zaradi tega precej oslabljena, saj smo velikokrat nepopolni in bi bili s temi igralci še kvalitetnejši. Kljub temu je to priznanje našemu delu v MNC, saj iz generacije v generacijo prihajajo dobri mladi igralci, na katere lahko računa člansko moštvo.

  

V spomladanskem delu prvenstva vas čaka še 14 tekem. Z izjemo Kopra, z vodilnimi ekipami igrate v gosteh. Ali ste sposobni narediti korak naprej in ponoviti uspehe z zadnjih šestih sezon, ko nikoli niste bili slabši kot tretji?
Kot sem že dejal, imamo zelo kvalitetno moštvo, ki se mora uvrstiti med prve tri ekipe na končni lestvici. To je ocena v primeru, da bomo na tekmah več ali manj v popolni postavi. Pričakovanja, da boš v vrhu, ko je sedem ali osem fantov pri članskemu moštvu, so nerealna, saj v kadru nimamo veliko igralcev.

Kakšna je kvaliteta letošnje mladinske lige in kdo je glavni favorit za naslov prvaka?
Kvaliteta mladinske lige je vsako leto zelo dobra. V Sloveniji imamo ogromno število odličnih in motiviranih fantov, ki si želijo uspeti v svoji nogometni karieri. S takšnimi fanti je užitek delati in sodelovati. Glavna favorita za naslov prvaka sta po mojem mnenju Maribor in Gorica. Gre za zelo kvalitetni ekipi, ki imata glavno prednost v tem, da nihče od igralcev ne igra oziroma trenira s članskim moštvom. Celotna ekipa je v procesu dela skupaj vsak dan in tudi na tekmah je v popolni postavi. Tu je njihova največja prednosti v primerjavi z Domžalami, Koprom in Olimpijo, ki imamo veliko fantov vključenih v delo članskega moštva.

 

Avtor: Grega Krmavnar; Foto:Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi