Davor Previšič po koncu jesenskega dela zapušča Radomlje

13 tekem, osem zmag in pet porazov je statistika, katero je v polovici sezone vpisal trener Davor Previšič z delovanjem v Ženskem nogometnem klubu Radomlje.

Davor Previšič je pred pričetkom sezone prevzel ekipo z visokimi ambicijami in po polovici rednega dela sezone je, navkljub nekaterim "upokojitvam" (Jereb, Jerina, Duščak, Šarlah, Zalaznik, ...) in resnim poškodbam ključnih igralk (Čevnik, Senica in Ulbin) njegovi ekipi kazalo odlično. V zadnjih treh krogih pa je ekipa sicer prevladovala na igriščih a predvsem zavoljo neučinkovitosti ob zaključkih, kar dvakrat nepričakovano klonila na domačem igrišču.

Za izjavo smo poprosili predsednika kluba, Uroša Juračiča: "V prvi vrsti je potrebno omeniti, da do prekinitve sodelovanja z Davorjem ni prišlo zaradi slabših rezultatov v zadnjem obdobju. Že pred sezono smo se namreč dogovorili za polovico sezone in da bomo potem videli, kako se stvari obnesejo. Na žalost so se zadeve v Davorjevi službi drastično spremenile, svoje pa je naredila tudi razdalja in se je bil primoran odločiti, da ne bo več nadaljeval treneske poti v našem klubu. Žal je v življenju tako, da je potrebno nekaterim stvarem enostavno dati prednost in v klubu Davorjevo odločitev spoštujemo.
Vsekakor se mu za njegovo delo v jesenskem delu zahvaljujem tako v svojem, kot tudi v imenu ekipe in kluba, saj je samemu sebi in dekletom dokazal in pokazal česa so sposobne in da lahko premikajo meje. Na žalost je v zgodnji fazi prvenstva prišlo tudi do težjih poškodb, kar se je poznalo predvsem ob zaključku jesenskega dela.

Ne glede na vse pa verjamemo, da bodo dekleta nadaljevala s kvalitetnim delom tudi v bodoče pod vodstvom trenerja Petra Kristana. S koncem januarja pričnemo s pripravami na spomladanski del prvenstva, kjer verjamemo, da bomo dosegli željeni cilj in otežili delo in odščipnili točko ali tri Olimpiji ali Pomurju."

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Rok Zore
Tagi