Davor Konjević, prva okrepitev Helios Sunsev pred novo sezono

V Domžalah so začeli s sestavo moštva za novo sezono, dres “barvarjev” pa bo po novem nosil tudi Davor Konjević, 28-letni hrvaški košarkar, ki je nazadnje igral za Šentjur.

198 cm visok krilni košarkar je pri naših južnih sosedih nastopal za ŠkrljevoVeliko Gorico, Kvarner in Križevce, v lanski sezoni pa je bil v dresu Šentjurja, s povprečjem 20,0 točke, 8,0 skoka, 3,5 podaje ter z indeksom 22,4 na tekmo, prvo ime Lige Nova KBM.

“Srečen in zadovoljen sem, da postajam član Helios Sunsov. Trener Jakara in vodstvo kluba so pokazali veliko željo, da me pripeljejo v Domžale, kar je ob visokih ambicijah kluba v vseh tekmovanjih tudi odločilno vplivalo na mojo odločitev. Pričakujem odlično sezono, tako ekipno kot svojo osebno, v kateri želimo s čim manj poškodbami doseči zastavljene cilje. Z glasno podporo s tribun, ki je v Domžalah ne manjka, je prav vse mogoče”, je ob prihodu v Domžale dejal Davor Konjević.

Zadovoljstva, da se Konjević priključuje domžalski ekipi ni skrival trener Dejan Jakara, ki je dejal, da so iskali igralca, ki je napadalno raznovrsten, poleg tega pa je odličen tudi pri skoku: “Je v pravih letih, dovolj izkušen in verjamem, da tudi pravi za igro, ki jo bomo letos gojili.”

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

 

Tagi