Darilo za rojstni dan: Zmaga na Veronikinem teku

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je letos organiziral že 9. Veronikin tek. Za razliko od prejšnjih let, ko so tekači tekli predvsem po ulicah mesta, so se najboljši tekači tokrat odpravili na 10 kilometrsko razdaljo v enem krogu po širšem območju Kamnika. Tekmovanja se je na najdaljši razdalji udeležilo okoli 160 tekačev, najhitrejša pa sta bila Klemen Bojanc med moškimi z rezultatom 34:18.40 in Tjaša Vrtačič med ženskami, ki je imela rezultat 41:25.37.

Klemen Bojanc je sicer ravno na dan tekmovanja praznoval 19. rojstni dan. »Odločil sem se, da bom rojstni dan preživel aktivno,« je dejal po teku in dodal, da je bila proga dobro urejena: »Res je bil lep tek, lep krog in pohvalil bi organizatorje za pripravo proge.« Kot pravi se sicer ukvarja s triatlonom, tek pa trenira sam v domačem okolju. Novo traso je pohvalila tudi zmagovalka med ženskami Tjaša Vrtačič, sicer članica Triatlonskega kluba Trisport Kamnik. »V teku sem uživala. O zmagi pravzaprav sploh nisem razmišljala, samo posvetila sem se teku,« je dejala, ko je pritekla na cilj.

Pred tekom na najdaljšo razdaljo je potekalo Občinsko prvenstvo v uličnih tekih v treh starostnih kategorijah. Občinska prvakinja letnik 2007 in mlajši je postala Maruša Tereza Šerkezi, drugo mesto je osvojila Alina Učakar, tretje pa Izza Julija Perne. Občinski prvak letnik 2007 in mlajši je postal Nal Česen, sledita David Gorinjac in Aleksander Homovec. Občinska prvakinja letnik 2005 in 2006 je postala Lejla Osolnik, sledita Ana Vehovar ml. in Ana Vidovič. Občinski prvak letnik 2005 in 2006 je postal Nal Ilar, drugo mesto je osvojil Nal Česen, tretje pa Jan Pavlin. Občinska prvakinja letnik 2003 in 2004 je postala Ula Ilar, sledita Neža Turšič in Lara Lamprečnik. Občinski prvak letnik 2003 in 2004 pa je Robert Virijant, drugo mesto je osvojil Miha Podbregar, tretje pa Maks Černelič. Najmlajši so tekli na razdalji 500 metrov, ostali pa na 1000 metrov. Skupaj z odraslimi se je tekmovanja udeležilo več kot 300 tekačev. Prireditev se je zaključila s tekom predšolskim otrok s starši– Ciciban teče, kjer so bili zmagovalci vsi.

»Kamnik je športno mesto in mislim, da se dobro razvijajo vsi športi, tudi tek. Mislim, da so danes zmagali vsi, ki so pritekli v cilj, saj proga verjetno ni bila lahka. Čestitam organizatorjem in vsem vam tekmovalcem,« je dejal podžupan Občine Kamnik Matej Slapar. »Vesela sem, da nam je uspelo na Veronikin tek uvrstiti tudi tek na 10 kilometrov. S tem smo pokazali, da je Kamnik tudi tekaško mesto,« pa je po zaključeni prireditvi dejala direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

Rezultati teka

Avtor: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik; Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Tagi