Člansko pasovno državno prvenstvo v judu

Katarina in Tina postali pasovni državni prvakinji

V nedeljo, 5. marca 2017, se je v dvorani Bonifika v Kopru odvijalo pasovno državno prvenstvo v judu. Judo klub Komenda sta zastopali mlajši članici Katarina Kumer in Tina Vavpetič, ki sta blesteli vsaka v svoji kategoriji. Obe trenirata v skupini judo za odrasle, ki je namenjena srednješolcem, študentom in starejšim.

Katarina Kumer se je po enoletni pavzi ponovno vrnila med tekmovalce in hitro poskrbela za novo navdušenje. V kategoriji do 57 kg je osvojila prvo mesto ter si tako tudi priborila 3. kyu – zeleni pas. Za Tino Vavpetič je bila to prva judo tekma do sedaj, saj je začela trenirati šele septembra. Pogumno se je odločila, da nima kaj izgubiti in njena hrabrost se je res izplačala. Borila se je za rumeni pas v kategoriji nad 57 kg. Dobro je upoštevala trenerjeve napotke pred tekmo in z ipponom zmagala obe borbi. Tudi Tina je bila prva in je osvojila 7. kyu – rumeni pas. 

Tako smo se domov vrnili s kar dvema odličjema in dvema novima naslovoma državnih prvakinj, kar je zelo spodbudno tudi za vse nove člane, ki so se z borilnim športom začeli ukvarjati malo kasneje. Dekleti sta dokazali, da nikoli ni prepozno, če te nekaj zares veseli! 

Avtor: Boštjan Veinhandl
Tagi