Člansko ekipo ŽNK Radomlje okrepili izkušeni igralki

Pred prihajajočo sezono 2019/20 sta se članski ekipi Ženskega nogometna kluba Radomlje, poleg sedmih igralk, ki se bodo članski ekipi pridružile iz ekipe deklet U17, pridružili izkušeni igralki, vratarka Sonja Čevnik in vsestranska igralka Tinkara Senica. Obe dekleti sta že bili del zgodbe ŽNK Radomlje, v prihajajoči sezoni pa ju čaka nova zgodba v družbi rumenih bojevnic.

Sonje Čevnik ni potrebno posebej predstavljati. Del zgodbe članske vrste ŽNK Radomlje je bila pet sezon, za katero je odigrala 102 tekmi in dosegla tudi enajst zadetkov! 28-letna vratarka je bila tudi del slovenske A reprezentance in bo s svojimi izkušnjami in kvaliteto nedvomno velika pridobitev za mlado moštvo.

O občutkih pri povratku na nogometne zelenice je Sonja povedala: “Ko vidiš nogometno igro, naj bo to na igrišču ali po televizorju, začutiš spet tisto iskrico, ki te vleče nazaj na igrišče. Ne zanima me samo rezultat ampak tudi delo, delo z mladimi in delo na svojih igralkah. Zato sem bila vesela povabila v Radomlje, čeprav mi ni najbližji klub, ampak po srcu še vedno najbolj domač.”

Tudi Tinkara Senica je že bila del ŽNK Radomlje. V sezoni in pol je na devetnajstih tekmah dosegla dva zadetka, tako kot Sonjo pa je pot vodila prek Fužinarja, Krima do Radomelj, preizkusila se je tudi v tujini, nazadnje pa je v 1. SŽNL branila barve Fužinarja. 21-letna igralka zvezne vrste bo s svojo delavnostjo in odločnostjo prav tako velika pridobitev za člansko ekipo.

“Že nekaj časa razmišljam, kako nekaj manjka v življenju, ko za nekaj časa stopiš iz zelenic. Poskušaš zapolniti čas z različnimi aktivnostmi, preusmeriti misli drugam, vendar je nogomet le nogomet, je del tebe. Ker prihajam iz Koroške sem precej oddaljena od vseh klubov kjer se dela dobro, zato sem kar nekaj časa razmišljala o najboljši možnosti. Z veseljem se vračam v klub, kjer sem že preživela del svoje kariere, v klub kjer se dela dobro in kjer imajo zastavljene cilje,” je o svoji odločitvi, da se ponovno pridruži rumenim šampionkam povedala Tinkara.

Miha Ulčar; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi