Članska ekipa še mlajša kot lani

V Domžalah so pred lansko sezono začrtali smernice, od katerih tudi po odhodu iz jadranske druščine ne odstopajo. Razvoj mladih igralcev bo še naprej glavni načrt Heliosove stroke, na čelu z največjim trenerskim imenom v Sloveniji, Zmagom Sagadinom. Slednji ne odstopa od svoje trenerske filozofije. Tudi letos je pod sabo nabral ogromno mladih košarkarjev, željnih dokazovanja, ki jih bo poskušal pripraviti, ali bolje rečeno spraviti, na višji košarkarski nivo.

Vir: KK Helios Domžale (www.kosarkarski-klub-domzale.si)

To je praktično to, kar smo v tem trenutku lahko dobili. Bilo je precej ponudbe, veliko mladih igralcev si želi priti v program Heliosa, kar je razumljivo, kajti vedo, da je tu veliko individualnega treninga oz. možnosti za napredek, tako da nismo imeli prevelikih problemov najti novih fantov, pove uvodoma Sagadin, ki je zadovoljen z mladostjo in zagnanostjo ekipe, manj pa s tem, da ima ob sebi spet polno novih obrazov. Dobro je, da smo nabrali zanimive, mlade, visoke fante, slabo pa, da je to praktično povsem nova ekipa, kajti od lanske sezone sta od igralcev, ki so igrali in imeli neko vlogo, ostala le Jure Močnik in Jure Besedić, poleg njiju sta tu še mladinska reprezentanta Matic Rebec in Gregor Hrovat, ki sta delala z nami, a praktično nista igrala. To so štirje staroselci, potem pa je tu deset novih, mladih fantov. Večina teh fantov ima ogromno željo po dokazovanju. So mladi, ambiciozni in zelo zagreti za trening, tako da delamo veliko in delamo dobro. In kdor je kadarkoli treniral s Sagadinom ve, da Zmago zagovarja le delo, delo in še enkrat delo. Več kot delamo, se delat ne da. Delamo vsako dopoldne dve uri in pol individualnega treninga in zvečer še dve uri in pol, tri ure. Sestanek in potem še kolektiven trening. A nedavni selektor slovenske mlade reprezentance zagotavlja, da ima vse svoj namen. Tak obseg dela, ob zagnanosti, ki jo kažejo te igralci, garantira, da bo v nekaj mesecih to res dobra ekipa. Mislim, da imamo dovolj časa za pripravo, kajti liga se začne šele 20. oktobra. Ob obilici treninga bomo odigrali tudi šestnajst, sedemnajst pripravljalnih tekem, tako da bomo v ligo vstopili dobro pripravljeni. Sagadin verjame, da je ekipa dovolj kvalitetna, da se brez večjih težav v državnem prvenstvu oz. v Ligi Telemach prebije v ligo za prvaka, ko se ekipam pridružita tudi Olimpija in Krka. Ko se bo začela borba za pozicije, predvsem pa borba za članstvo v novi sezoni Lige ABA, bo tale naše ekipa že zelo dobro uigrana celota!

Domžalčani so s treningi začeli že v začetku avgusta in po slabem mesecu dela se Sagadinu počasi že kažejo nosilci igre v prihajajoči sezoni. Kar se branilskih oz. organizatorskih pozicij tiče, je tu izkušeni Močnik, skozi sezono pa mu bo skušal čim več minut ukrasti mladi Rebec. Na bočnih položajih smo pripeljali odličnega strelca Luko Drezgo, ki bo naša prva »roka«, ob njem sta tu še dva mlada fanta iz slovenskega okolja, Alen Hodžić in Gregor Hrovat. Na krilo smo pripeljali mladega Blaža Mahkovica, ki ima še ogromno prostora za razvoj. Ima ustrezno višino, ustrezne motorične sposobnosti, a malo manj tehničnega znanja in to je tisto, kar naj bi pri nas še dobil, torej v principu naj bi bil on nosilec na položaju tri. Pod košem pa mislim, da bo Nikola Gačeša, ki je že malo bolj izkušen in je znanje nabiral v »kolidž« košarki v Ameriki in igral že dve leti v Evropi, absolutno naš prvi visoki igralec, ob njem pa bo na priložnost čakal mladi reprezentant Gezim Morina, ki po dveh sezonah presedenih na klopi, prihaja v program, ki ga bo dvignil do tega nivoja, da bo lahko nosilec v slovenski ligi, morda pa celo igralec za evropski nivo.

Domžalčane boste lahko prvič na delu videli 17. septembra, ko bodo v domači Hali komunalnega centra gostovali košarkarji slovaških Levic.

Seznam košarkarjev KK Helios Domžale za sezono 2012/2013:

št Priimek in ime Letnik rojstva Višina Igralni položaj
4 Besednič Jure 1992 207 cm krilni center
5 Ponjavić Aleksander 1991 200 cm branilec/krilo
6 Velikonja Grbac Taras 1994 194 cm org. igre
7 Morina Gezim 1992 204 cm krilni center
8 Mahkovic Blaž 1990 201 cm krilo
9 Hodžić Alen 1992 194 cm branilec
11 Rebec Matic 1995 181 cm org. igre
12 Gorjanc Urban 1992 213 cm center
13 Majstrović Đorđe 1990 211 cm center
14 Močnik Jure 1985 184 cm org. igre
15 Gačeša Nikola 1987 205 cm krilni center
16 Hrovat Gregor 1994 196 cm branilec
20 Stemberger Jaka 1992 198 cm krilni center
23 Drezga Luka 1987 197 cm branilec
44 Radulović Bojan 1992 211 cm center


 


 

Tagi