Članice ŽNK Radomlje spomladi ne mislijo sestopiti z vrha

V nedeljo, 11. marca 2018, se začenja spomladanski del 1. SŽNL. Nogometašice Moje-lece.si Radomlje so jesenski del končale na vrhu lestvice in seveda so se apetiti povečali. Obeta se izjemno napet boj za naslov z Olimpijo in ekipo Teleing GMT Beltinci. Odločale bodo medsebojne tekme, Radomljanke pa v drugem delu prvenstva gostijo obe srečanji z neposrednimi tekmicami. 

Po odstopu glavnega trenerja Petra Kristana, je ekipo prevzel Gregor Mohar, ki je v jesenskem delu odlično vodil kadetsko moštvo in dobro pozna razmere v klubu. Za uvod ga to nedeljo ob 19. uri čaka gostovanje v Mariboru, nato pa ključna tekma proti Olimpiji, ki brani naslov. V pokalnem tekmovanju imajo naša dekleta sijajno priložnost, da se drugič v zgodovini kluba uvrstijo v veliki finale, konec aprila bodo namreč gostile Cerklje.

Pred začetkom spomladanskega dela prvenstva so pričakovanja strnile Izabela Križaj, Katarina Gadnik in najboljša strelka ekipe, Barbara Kralj.

Križajeva opozarja predvsem na Pomurje
Izabela Križaj se je pred prihodom v Radomlje dokazovala v Ajdovščini in v Velenju, jeseni pa je dosegla dva zadetka. “Po tihem smo si želele uspeha v jesenskem delu. Celotno poletje smo trenirale, z željo, da bi se povzpele na prvo mesto. Maksimalno smo se pripravile. Radomlje so se v tej sezoni zelo okrepile. Prišlo je veliko novih igralk, ki igrajo pomembno vlogo tudi v mladinski reprezentanci. Verjamem, da bomo v spomladanskem delu osvojile točke proti obema najboljšima ekipama. Naša velika prednost je, da igramo obe tekmi na domačem igrišču. Pričakujem, da bo Pomurje precej bolj nevarno od Olimpije,” je pojasnila 17-letna Primorka, ki jo krasi hitrost in prodornost.

V jesenskem delu so Radomlje z izjemno igro premagale Olimpijo za Bežigradom z 2:0, nato pa izgubile v Beltincih z 0:5. “Na tekmi proti Olimpiji je bila vidna naša izjemna želja. V Beltincih ni bilo velike motivacije. Po prvem golu smo takoj padle. Nikakor se nismo uspele pobrati po zaostanku in na koncu smo izgubile z 0:5. Igralke Pomurja so bile zelo motivirane, saj si niso smele privoščiti poraza. V primeru naše zmage bi izgubile možnosti za naslov prvakinj,” je razložila Križajeva.

V Ajdovščini je igrala za ekipo do 17 let. V Velenju je bila žal le v zadnji sezoni obstoja kluba: “Na tekmah je bilo zelo malo deklet. Že na sredini sezoni se je nakazovalo, da se ne obeta nič dobrega. V Radomljah pa je organizacija kluba na visokem nivoju. Vsi imamo en cilj.

Razlika med ekipami v 1. SŽNL je zares velika. V nekaterih državah je nemogoče zmagati s 15:0. Mislim, da se ženski nogomet pri nas razvija. Starostne piramide so precej bolje zastavljene in seveda se to pozna tudi pri članskih ekipah,” je še dodala Križajeva, ki navija za madridski Real, zelo všeč pa ji je tudi Bayern. Obiskala je že Allianz Areno, ko se je Bayern na tekmi za nemški superpokal srečal z dortmundsko Borussio, avgusta 2012. Njena velika želja je, da bi enkrat lahko gledala v živo še tekmo Reala.

Gadnik: Nove igralke so se odlično vklopile v ekipo
Katarina Gadnik že pet sezon igra v 1. SŽNL. Radomlje so bile vedno v vrhu, nikoli pa popolnoma na vrhu, zato je tudi za Katarino to popolnoma nova situacija: “Nove igralke so se odlično vklopile v ekipo. Zelo sem zadovoljna z jesenskim delom. Pred sezono morda res nismo pričakovale prvega mesta, a po prikazanem jeseni je to kar realno. V spomladanskem delu lahko s trdim delom to mesto tudi zadržimo.

Zmaga nad Olimpijo je seveda vsem dekletom ostala v najlepšem spominu. “To je bila ena izmed najboljših tekem. Za Bežigradom smo imele dve priložnosti in obe smo izkoristile. Že na začetku tekme proti Pomurju smo zapravile dve lepi priložnosti. Končni izid ni bil realen pokazatelj dogajanja na zelenici,” je analizirala oba jesenska derbija.

Ženski nogomet je zelo zapostavljen. Zelo rada tudi gledam ženski nogomet na televizijskih ekranih. Prisotna je večja želja, čeprav se igra za veliko manj denarja,” je razmišljala Gadnikova, ki ima v Sloveniji seveda najraje Gorico, zelo všeč pa ji je tudi madridski Real. Poudarila je tudi, da se dekleta vedno zbadajo po el clasicu, ki ga seveda redno spremljajo.

Ostrostrelka Kraljeva blestela proti Olimpiji
Barbara Kralj je po odhodu Nine Predanič v ZDA, prevzela glavno vlogo v ekipi. Lani je bila najboljša strelka s 17 goli, jeseni je zabila že enajstkrat. “Mislim, da nisem v boljši formi kot v preteklih letih. Konkurenca je v letošnji sezoni znotraj ekipe precej večja. Igramo na najvišjem nivoju. Prvo mesto po jesenskem delu ni veliko presenečenje. Ko sem videla naše okrepitve pred sezono, sem računala na visoka mesta,” je poudarila Kraljeva, ki igra tudi v slovenski reprezentanci.

Na tekmi v Ljubljani je dosegla lep vodilni zadetek in nato še podala za evrogol, ki ga je dosegla Karmen Ulbin. “Tekma z Olimpijo je bila najboljša. Za Bežigradom se mi je vse poklopilo. Dosegla sem prvi gol, ko se nam je odprlo. Podala sem tudi za drugi zadetek, ki ga je dosegla Karmen Ulbin. Res izjemen gol. Tudi proti Pomurju nismo igrale slabo. Naš poraz z 0:5 ni bil realen. Obe glavni tekmi spomladi igramo doma. Motiv bo velik, prepričana sem, da bo prišlo veliko navijačev,” je dejala Kraljeva, ki je imela možnost odhoda v tujino, a se ni odločila za ta drzen korak v karieri. Najprej si namreč želi dokončati študij na gradbeni fakulteti.

12. krog SŽNL, nedelja, 11. 3. 2018 ob 19.00, Ljudski vrt, igrišče z umetno travo

ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje

Sodniki: Božičko Simon (glavni sodnik), Dovnik Iztok (1. pomoč), Ivanuša Sergej (2. pomoč)
Delegat: Pišek Slavko

Celotni ekipi želimo veliko uspeha v spomladanskem delu prvenstva!

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: A.G., Foto: Rok Zore

 

Tagi