Članice ŽNK Radomlje po preobratu v izdihljajih srečanja potrdile 3. mesto v državi!

Dolga predigra za dvojni vrhunec v zadnjem krogu! Nogometašice članske ekipe ŽNK Radomlje so v izjemno napetem srečanju pred 150 gledalci premagale ŽNK Rudar Škale s 4:3 (2:2), po preobratu v sodnikovem dodatku. Blestela je Nina Predanič, ki je prav na dan tekme praznovala 20. rojstni dan. Brežičanka je dvakrat zadela v prvem polčasu, v zadnjih minutah pa je prispevala še dve podaji. Omeniti velja tudi, da je premierno, od prve minute dalje, med vratnicama stala mlada in perspektivna vratarka, Pia Božič.

Tekma se je začela po načrtih Velenjčank, ki so povedle že v 4. minuti, ko je po podaji iz kota z bližine zadela Lana Golob. Predaničeva je odgovorila pet minut zatem z mojstrskim strelom z desnico s 25 metrov. Vratarka Jadranka Zilić je bila nemočna. Čuvajka mreže Rudarja je storila napako v 22. minuti, ko je po strelu Predaničeve z velike oddaljenosti, slabo odbila žogo in ji je pobegnila prek golove črte. Darilo gostujoče vratarke so igralke Radomelj vrnile v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Karmen Ulbin zatresla lastno mrežo.

Tudi začetek drugega dela je pripadel gostjam. Nataša Maksimović je unovčila lepo podajo v prazen prostor in se veselila prvega zadetka v letošnji sezoni. Gostiteljice so bile kljub terenski premoči brez pravih idej v napadu, ura pa je neusmiljeno tekla. Vse je že kazalo na zmago Rudarja, ko je Predaničeva v kazenskem prostoru zaposlila Ano Černelič, ki je z natančnim diagonalnim strelom v vratarkin desni spodnji kot, dosegla 15. zadetek v letošnji sezoni. V 92. minuti je nato Predaničeva pred vrati našla še Ulbinovo, ki se je po doseženem avtogolu izjemno oddolžila in po predložku zatresla še gostujočo mrežo, za sladko zmago ob koncu sezone, ki je potrdila zasluženo osvojeno 3. mesto v državi.

Zadnji, 21. krog SŽNL 2016/17:

ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE – ŽNK RUDAR ŠKALE 4:3 (2:2)

150; Predanič 9., 22., Černelič 90., Ulbin 92.; Golob 4., Ulbin 45./ag., Maksimović 48.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Božič, Čagran, Vrhovnik, Jagarinec (46./Kumalić), Boh, Kralj, Ljubijankić (46./Kumer), Vindišar (72./Žejen), Ulbin, Predanič, Černelič.

ŽNK Rudar Škale: Zilić, Golob (90./Pinter), Agrež, Zagajšek, Ledinek (38./Pleterski), Križaj, Lukek, Maksimović (73./Pijuković), Jelovšek, Bric, Turkanović.

Sodnik: Jakob Poberaj (Solkan)

Končni vrstni red sezone 2016/17: Olimpija 60, Teleing GMP Beltinci 57, Moje-lece.si Radomlje 36, Rudar Škale 29; Krim 33, Fužinar 28, Maribor 22, Ankaran 21, Velesovo 15, Ajdovšina 4.

Avtor: A.G., Foto: Rok Zore
Tagi