Članice ŽNK Radomlje nadaljujejo sezono s polfinalom pokala Slovenije

V soboto, 14. marca 2015, ob 17.30, bodo članice ŽNK Radomlje pričele s spomladanskim delom sezone. Prvo srečanje v nadaljevanju bodo odigrale pod žarometi našega športnega parka, v polfinalu pokala pa jim bo nasproti stala ekipa ŽNK Rudar Škale.

Članska ekipa je s pripravami na nadaljevanje sezone pričela 26. januarja, vmes pa so se udeležile tudi 4-dnevnih priprav v Puli. Varovanke trenerja Milomirja Mandića so v tem času pestile poškodbe, nekaj igralk je prenehalo z aktivnim igranjem, veseli pa nas, da se počasi a zanesljivo v kader vračata poškodovani Primorki, Katarina Gadnik in Urška Murovec. Ekipi se bodo priključile tudi nekatere igralke ekipe deklet U17 in verjamemo, da se bodo po svojih najboljših močeh zoperstavile nasprotnicam, katere pa jim je v Radomljah, v 1. krogu SŽNL 14/15, že uspelo premagati z zadetkom Nine Predanič v izdihljajih srečanja.

Vsekakor veljajo nogometašice Rudarja iz Škal za favoritinje, saj so se v zadnjih treh letih kot po tekočem traku uvrščale v finale pokala, za nameček pa so se gostje pred nadaljevanjem prvenstva dodatno okrepile in bi vse kaj drugega, razen zmage, zanje pomenilo veliko razočaranje, medtem ko bi zmaga naših deklet pomenila nov mejnik v kratki, a izjemno bogati, še ne triletni zgodovini našega kluba.

Trener Milomir Mandić: "V nadaljevanje sezone vstopamo nekoliko zdesetkani. Nekatere igralke so prenehale z aktivnim igranjem nogometa, druge so poškodovane, zato bo na sobotnem pokalnem srečanju dobilo priložnost za nastop od prve minute kar nekaj mlajših igralk. Pričakujem pravi pristop in dobro igro, ki bi zadovoljila pričakovanja strokovnega vodstva in gledalcev. Igralkam zaupam in verjamem, da bodo na igrišču storile vse, kar je v njihovi moči in ne glede na končni izid, igrišče zapuščale z dvignjenimi glavami. Motiva nam ne manjka, želimo si finala in tega ne skrivamo. Podobno razmišljajo tudi v gostujočem taboru, ki ima nedvomno v tem trenutku kvalitetnejše in predvsem izkušenejše moštvo, samo srečanje pa bo ponudilo s kar nekaj odgovori na vprašanja glede trenutne pripravljenosti in kaj lahko pričakujemo od nadaljevanja prvenstva."

Verjamemo, da našim dekletom lahko uspe, zato vabimo vse ljubitelje ženskega nogometa na sobotno tekmo v čim večjem številu. VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi