Članice ŽKD LEDITA z zmago v 9. krogu vse bližje zaključnemu turnirju v mednarodni razvojni Extra ligi LPI.si

Tokrat so članice ŽKD LEDITA čakale neugodne nasprotnice iz Gorenjske (Jesenice- Kranjska gora), ki so zaenkrat druge na lestvici. Pohvaliti je potrebno všečno in borbeno igro obeh ekip.

Tekma je nihala po četrtinah (17:16, 10:16,11:11, 23:5). Z dobro obrambo tako domačink kot tudi nasprotnic je v obeh ekipah prisililo igralke v osnovne napake in slabo voljo ter rahlo nervozo na terenu. Šele v zadnji četrtini so se igralke Leditke zbrale in odigrale kot znajo, ter tako dobile derbi lige. S to pomembno zmago so se utrdile na prvem mestu lestvice in so vse bližje zaključnemu turnirju štirih najboljših ekip v mednarodni razvojni Extra ligi  lpi.si. Obema ekipam čestitke za zelo borbeno in všečno igro. Z zmago pa zaenkrat ostajajo tudi edina ekipa, ki je neporažena v Extra ligi lpi.si.

Elvira Rošić Ključanin, trenerka članske ekipe ŽKD LEDITA: "Dosegamo zastavljeni cilj sezone in sicer uvrstitev na F4 Extra lige lpi.si. Z zmago smo z eno nogo že praktično med štirimi najboljšimi ekipami. Pred nami je še kar nekaj tekem, katere moramo odigrati kar se da najbolje. Kadetinje so to soboto končale s tekmovalno sezono in jih bomo vsekakor vse več in postopoma vključevali v tekme mednarodne lige. Pomembno je, da se v ligi kalijo in nabirajo dragocene izkušnje za njihov razvoj pod koši. Ob tej priložnosti iskrene čestitke vsem igralkam za pomembno zmago kot tudi nasprotnicam za odlično borbo. Moj poklon za vse prikazano in doseženo članskim Leditkam … seveda pa gremo odločno naprej na začrtani poti to pa je uvrstitev na F4 Extra lige lpi.si."

Zahvala vsem podpornikom Extra lige: LPI.SI – lektorsko prevajalski agenciji, blagovni znamki Masculan , Toyota Lovše, Občini Domžale kot tudi Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Se vidimo pod koši! 

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita
Tagi