Članice s točko, U17 brez iz Velenja, U15 na finalu v Radomljah!

Članska ekipa je v predzadnjem krogu SŽNL gostovala pri pokalnih prvakinjah in jim odščipnila točko. Dekleta U17 so v prvi tekmi polfinala državnega prvenstva (prav tako v velenju) izgubila, a se ne predajajo, ekipa deklet U15 pa se je s tremi zmagami zanesljivo uvrstila na finalni turnir deklet U15, ki ga bo v nedeljo, 7.6.2015 od 14.30 dalje gostil Športni park Radomlje.

SŽNL: Točka pri pokalnih zmagovalkah
Pred obračunom v Velenju so se med tednom naše članice mudile v Banji Luki, kjer so na mestnem stadionu odigrale prvo mednarodno žensko nogometno srečanje na tamkajšnjem stadionu in verjamemo, da se jim je izkušnja za vedno vtisnila v spomin. Ne glede na to, da so Velenjčanke med tednom osvojile pokalno lovoriko pa se naša dekleta v Velenje niso odpravila z belo zastavo, saj so je bilo razmerje v zmagah z Velenjčankami poravnano. Čeprav je prvenstvo že odločeno in nobena ekipa v ligi za prvaka nima možnosti za napredovanje ali nazadovanje, pa so dekleta obeh ekip tekmo vzela sila resno in se v lepi luči predstavila na igrišču.

Že v 3. minuti je naša dekleta v vodstvo popeljala Katarina Gadnik, vodstvo pa je trajalo vse do 41. minute, ko je izid polčasa postavila domača kapetanka, Tina Marolt. V drugem delu sta obe mreži mirovali in tako sta si ekipi razdelili po eno točko, kar pomeni, da smo v letošnji sezoni na obračunih Radomljank in Velenjčank videli prav vse tri možne razplete, kar je vsekakor vzpodbudno in obetavno pred prihajajočo sezono 2015/16. Trener Milomir Mandić je bil z igro njegovih varovank izjemno zadovoljen in je pohvalil tako pristop, kot tudi borbenost in taktično zrelost deklet, želi pa si, da bi v bodoče čim večkrat odigrala srečanja na tem nivoju, kakršnega kažejo v zadnjih 14-ih dneh.

Članice bodo svoje zadnje srečanje odigrale prihodnjo nedeljo, 31.5.2015 ob 11.00 na glavnem igrišču v Radomljah, nasproti pa jim bo stala 4. ekipa letošnje sezone, ŽNK Maribor.

Foto: Rok Zore

 

DU17: Prvo polfinale pripadlo nasprotnicam
Ekipa deklet U17 to polfinalnega obračuna še ni poznala poraza. Na gostovanje v Velenju je odšla nekoliko zdesetkana ekipa, saj trener Meho Bašić ni mogel računati na nekatere standardne igralke, kar se je poznalo tudi v igri sami. Predvsem začetnih 12 minut je bilo kritičnih, takrat pa so domačinke tudi naredile razliko 2:0, kar je bil tudi rezultat prvega dela srečanja.

Nekoliko obetavneje so naša dekleta pričela z drugim polčasom in Neva Kumalić je v 45. minuti zadela za znižanje na 2:1, a kaj ko so domačinke v 47. minuti z drugim zadetkom Tamare Janković ponovno pobegnile na dva zadetka prednosti. V 61. minuti je bilo po zadetku Sare Agrež že 4:1, dodatno upanje na morebiten preobrat na povratnem srečanju pa je vlil zadetek Tije Vrhovnik, ki je vsega tri minute pred koncem srečanja postavila končni izid 4:2.

Povratno srečanje polfinala državnega prvenstva med ŽNK Radomlje in ŽNK Rudar Škale bo na sporedu v soboto, 30.5.2015 s pričetkom ob 11.00 v Športnem parku Radomlje.

V polfinalu državnega prvenstva deklet U17 so varovanke trenerja Meha Bašića v prvem srečanju gostovala v deževnem…

 

DU15: Zanesljiva uvrstitev na domač finalni turnir
Kot ste najverjetneje že razbrali v naslovu, bomo najboljših osem ekip letošnje sezone v konkurenci U15 gostili v Radomljah v nedeljo, 7.6.2015 od 14.30 dalje. Tja so se uvrstile tudi varovanke trenerja Petra Kristana, ki je bil s predstavami deklet več kot zadovoljen, s končnim drugim mesto v zahodnem delu lige. Na zadnjem turnirju, ki je v preteklem vikendu potekal v Novem mestu, so z visokih 3:0, 4:0 in 7:0 premagale nasprotnice iz Velesovega, Jevnice in Vrhnike ter tako potrdile končno drugo mesto. Čestitke dekletom, trenerjema in seveda velika zahvala staršem za podporo in glasno navijanje s tribun. Se vidimo čez slabih 14 dni na finalu v Radomljah.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi