Članice nadigrale Velesovo, DU17 s prednostjo treh točk v zadnjo tretjino

Zadnji marčevski vikend sta bili na delu obe najstarejši ekipi. V soboto so dekleta ekipe U17 gostovala v Ajdovščini in se vrnila z osvojeno točko, članice pa so v nedeljo nadigrale gorenjke in si priigrale pomembne tri točke za ligo za prvaka.

Dekleta U17 edina neporažena po dveh tretjinah rednega dela
Ekipa deklet U17 se je v uvodni tekmi spomladanskega dela odpravila na gostovanje k neugodni ekipi Ajdovščine, ki vseskozi kaže lepe nogometne predstave. Navkljub temu, da so naše punce na prvi medsebojni tekmi, jeseni v Radomljah slavile kar 5:0, pa je trener Meho Bašić opozarjal na nevarnosti, ki so pretile, še posebej ob dejstvu, da za našo ekipo zaradi poškodb in obveznosti niso nastopile nekatere igralke, ki sicer redno nastopajo v prvi enajsterici.

Navkljub temu je ekipa v tekmo krenila odločno in si v prvem polčasu priigrala nekaj izvrstnih priložnosti, a so domačinke tudi z nekaj sreče na odmor odšle z začetnih 0:0. V drugem polčasu smo spremljali podobno predstavo kot v prvem, povedle pa so domačinke. po strelu Anje Žvokelj se je z lepim posredovanjem izkazala Tara Komatar, žoga pa se je na nesrečo odbila do Grete Garbari, kateri ni bilo težko zadeti nebranjene mreže. Po prejetem zadetku so naša dekleta še bolj pritisnila na domača vrata, kar se jim je obrestovalo šest minut pred koncem, ko je za 1:1 zadela Nina Ekić.

V 10. krogu lige deklet U17 je naša ekipa gostovala v Ajdovščini. Zdesetkana postava trenerja Meha Bašića, v kateri je…

Posted by ŽNK Radomlje on 30. marec 2015

Čestitke igralkam obeh ekip, še posebej pa našim dekletom, ki tako po desetih odigranih krogih ostajajo edina neporažena ekipa in s prednostjo treh točk pred zasledovalkami na prvem mestu prvenstvene lestvice, kar jim prinaša tudi najboljši razpored pred nadaljevanjem. Ekipo naslednje srečanje čaka šele 18.4., ko gostujejo v Velesovem, do takrat pa bo trener Meho Bašić svoje igralke pripravljal na nadaljevanje tudi na močnem turnirju v Medulinu, kamor ekipa potuje na mednarodni turnir od 3.-5. aprila, tam pa se bodo merile z nemškimi ekipami.

Razpored in rezultati ekipe deklet U17 v sezoni 2014/15

Članice upravičile vlogo favotinj
V 13. krogu SŽNL je v Radomljah gostovala ekipa Velesovega. Domačinke so že pred tekmo veljale za nesporne favoritinje, saj so gorenjke letos že dvakrat premagale in vse kaj drugega, kot zmaga naših deklet, bi bilo prvovrstno presenečenje.

Na to je opozoril že začetek tekme, Radomljanke so silovito pritisnile na gostujoča vrata in Monika Boh je že v 40. sekundi preverila trdnost prečnika v Športnem parku Radomlje. Sledilo je pravo obleganje vrat Eve Kovač, gostujoča obramba pa je prvič klonila v 16. minuti, ko je po lepi podaji Monike Boh zadela Barbara Kralj. Veselje se še ni poleglo, ko je po drugem zadetku Kraljeve na semaforju pisalo 2:0. Do konca prvega polčasa se navkljub lepim priložnostim naših deklet rezultat ni spremenil, omeniti velja predvsem še en prečnik in pa priložnost Barbare Kralj, kateri pa je gostujoča vratarka strel ubranila.

V drugem polčasu je v 53. minuti za 3:0 poskrbela kapetanka Manca Jereb, ki se je znašla sama pred gostujočimi vrati in rutinirano zadela za 3:0. V 87. minuti prekrasna akcija napadalnega (komaj 16-letnega) tandema ekipe deklet U17. Ana Černelič je odlično sprejela podajo na levem bočnem položaju, od koder je podala v 16-metrski prostor, kjer je žogo pričakala Nina Ekić in s svojim prvencem za člansko ekipo povišala na 4:0. Dve minuti kasneje je za hat-trick in končnih 5:0 poskrbela še Barbara Kralj in tako postavila piko na i odlični predstavi naše ekipe, ki je prevladovala v vseh elementih nogometne igre.

Čestitke našim dekletom za nove tri točke, ki so jih ob spodrsljaju igralk Slovenj Gradca (doma so z 1:3 morale priznati premoč Ankarančankam) že močno približale ligi za prvaka. Trener Milmoir Mandić je bil po srečanju upravičeno zadovoljen z igro svojih varovank: "Odigrali smo dobro partijo in več kot zasluženo visoko premagali nasprotnice. Skozi celotno srečanje smo prevladovali in vseskozi diktirali tempo in visok ritem igre. Plod dobre in kakovostnejše igre je pet zadetkov v gostujoči mreži, ki bi lahko ob malo večji zbranosti mojih igralk bila še izdatnejša. Veseli dejstvo, da naša vratarka Sonja Čevnik ni imela resnejšega posredovanja, strelsko navdihnjena in samozavestna pa je bila tudi Barbara Kralj. Vse igralke na čelu z kapetanko Manco Jereb, ki je na sredini igrišča opravila velik posel, bi pohvalil za pristop, dobro igro in prikazano na zelenici."

Članska ekipa bo v 14. krogu prosta, 19.4. pa v 15. krogu gostovala v Slovenj Gradcu, kjer bi si ob morebitni zmagi tudi teoretično zagotovila nastopanje v ligi za prvaka. Vsekakor verjamemo, da se varovanke Milomirja Mandića želijo korošicam oddolžiti za poraz, ki so jim ga v jesenskem delu prizadejale v Radomljah (0:1).

Foto: Rok Zore

Posted by ŽNK Radomlje on 29. marec 2015

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi