Članice Jasmin Sport Ledita z zmago prebile led v novi sezoni Ženske Exstra Lige

Članska ekipa Jasmin Sport Ledita je odigrala svojo prvo tekmo druge sezone v mednarodni Ženski Extra Ligi. Na domačem parketu Srednje šole Domžale smo gostili ekipo Žiri, ki je letos precej pomlajena. Ekipa Jasmin Sport Ledita je v letošnji sezoni precej igralsko prevetrena. Odločili smo se, da skozi ligo razvijamo mlade igralke in jim tako omogočimo nabiranje izkušenj tudi na članskih tekmah.

Članice Jasmin Sport Ledita so prebile led v Ženski Extra Ligi. Iskrene čestitke ne samo našim leditkam, ampak vsem igralkam vseh klubov za odlične predstave na vseh tekmah prvega kroga tekmovanja! Našim leditkam pa čestitke za prvo zmago vsem, še zlasti igralkam Niki Bartulac, Jasmini Hatić, Alini Seher in Poloni Bokavšek za odličen krst v Ženski Extra Ligi. Rek pravi, da na mladih svet stoji in prav je, da se jim ponudi priložnost! Letos imamo močno pomlajeno ekipo. Nekaterim igralkam lanske zasedbe smo se zahvalili za sodelovanje in tako sprostili mesta za naše domače mlade leditke. Cilji in vizija kluba je vzgojiti čim več domačih igralk, s pomočjo starejših izkušenih, v smislu mentorstva pod koši. Tako je letos ekipa popolnoma prevetrena in relativno mlada. Liga kot taka je namenjena razvoju mlajših igralk in mi se bomo tega zagotovo tudi držali ter ponudili vsem kadetinjam ter pionirkam možnost razvoja na tekmah, ki nas čakajo v drugi sezoni ŽEL.

Nika Bartulac, ki igra v kadetski ekipi, je tokrat prvič zaigrala za članice. Po tekmi nam je zaupala: »Kljub začetni tremi, sem komaj čakala na mojo prvo člansko tekmo. Med ogrevanjem sta bila prisotna strah in nervoza, ki pa sta se hitro razblinila ob vstopu na parket. Bila je odlična energija, ki nas je tudi pripeljala do zmage. Tekmo smo odigrale ekipno, srčno in borbeno. Vesela sem, da mi je na prvi tekmi uspelo doseči tudi prve točke, ki mi pomenijo veliko. Vesela sem za priložnost, ki mi jo nudi trenerka. Zavedam se, da je to pomembno za moj razvoj in se veselim letošnje sezone.«

Trenerka članske ekipe Elvira Rošić Ključanin je bila nad prikazanim svoji deklet zadovoljna: »Začeli smo energično in udarno. Res je, da je ekipa letos precej pomlajena in neuigrana, vendar kljub temu menim, da z odločitvijo o priložnostih pri igranju mladih igralk v članski ekipi nismo zgrešili! Vidim izziv in predvsem dolgoročni razvoj mladih igralk, ki skupaj z izkušenimi tvorijo dobro energijo in medsebojno dopolnjevanje pod koši. Do polčasa smo proti igralkami Žiri igrali tekmo precej odločno in močno, v proti napadih pridobili prednost, katero smo do konca tekme uspeli konstantno obdržati. Vesela sem, da so se med strelke vpisale vse igralke. Pohvaliti je treba tudi nasprotnice, ki so pokazale veliko mero borbenosti in kar nekaj lepih potez pod koši. Za njihovo prihodnost se ni za bati. Imajo dober potencial in veliko rezerve. Pohvale trenerju Saši Pečelinu za dobro delo z mladimi igralkami KK Žiri. Moji ekipi pa čestitke in sicer vsem in vsaki posebej za prvo zmago v razvojni mednarodni Ženski Extra Ligi. Zgodovina se piše!«

Vsa zahvala tudi Tosami Slovenija in blagovni znamki Jasmin Sport za podporo naši članski ekipi ter seveda medijskemu partnerju Preparatio, podjetju Eles d.o.o. in Zavarovalnici Triglav za podporo Ženska Extra Lige.

Avtor: Jasmin Sport Ledita; Foto: Jasmin Sport Ledita; Video: ZEL.si
Komentarji uporabnikov
Tagi