Člani Savate kluba Domžale iz Budimpešte prinesli 7 medalj

Člani Savate Kluba Domžale smo se v soboto, 25. januarja 2020, udeležili odprtega Savate prvenstva v Budimpešti. Klub so zastopali: predsednik kluba in trener Bojan Rusjan, Gaja Napotnik, Mojca Umek, Denisa Magolič, Nik Čelan, Miha Kralj, Štefan Vukovič, Žan Šubelj in Andraž Rojc ter spremljevalci: Andrej Breznik, Bor Kolmanič, Jošt Novak in Staš Podbevšek.

Prvi del poti nas je peljal po štajerski avtocesti, kjer ni bilo posebnih vtisov. Na Madžarskem smo razočarani ugotovili, da zaradi goste megle ne moremo uživati v razgledu na Blatno jezero. Po približno štirih urah vožnje smo prispeli v Budimpešto. V tem turistično sicer zanimivem mestu smo se peljali le mimo gradbišč in industrijskih con, tako da naš prvi vtis madžarske prestolnice ni bil ravno laskav. Na koncu smo prispeli do nakupovalnega centra, kjer je bila tudi športna dvorana, v kateri je potekalo prvenstvo. V dvorani so nas pričakali trije ringi in Savate klubi z vseh vetrov, ki pihajo po Vzhodni Evropi in Sloveniji, prišli pa so tudi Italijani in Finci ter seveda nekaj članov ostali slovenskih Savate klubov: Športni klub Špica, Savate klub Gorenjska in Savate klub Obala.

Ko smo odložili prtljago in se ogreli, so se borbe začele. Prva se je v boj spustila Gaja v kategoriji 48 do 52 kg. V prvi borbi je suvereno kljubovala belgijski nasprotnici. Naslednji se je v kategoriji nad 85 kg s Slovakom spopadel Bojan Rusjan. Tudi močna krvavitev z nosu, ki mu jo je prizadejal nasprotnik, mu na koncu ni preprečila zmage. Medtem je v sosednjem ringu Denisa doživela svoj ognjeni krst v dvoboju z belgijsko nasprotnico v kategoriji kadetov do 65 kg. Nekoliko kasneje je v boksarski ring v kategoriji do 65 kg prvič stopil Miha Kralj in s tehnično dodelano borbo suvereno zakorakal v svet savateja. Kmalu za tem sta vsak v svoj ring istočasno stopila Nik in Štefan v kategorijah do 80 kg in drugi do 65 kg. Z zagnanostjo novinca je Nik preprečil, da bi ga zlomil izjemno agresiven nasprotnik s Hrvaške, medtem pa nas je Štefan presenetil s tehnično zelo dobro izpeljanim dvobojem z Italijanom, v drugi borbi pa se je soočil z Mihovim nasprotnikom iz Belgije. Žan Šubelj se je takoj za njima  spopadel z madžarskim, kasneje pa še srbskim nasprotnikom. Dve borbi kasneje se je v ring prvič v svoji obetavni športni karieri podala Mojca in tri runde obvladovala hrvaško nasprotnico. Naslednji se je v boj spustil Andraž v kategoriji do 85 kg. V prvi borbi je kljuboval kolegu iz Slovenije, v drugi pa belgijskemu nasprotniku.

Sledila je borba med našo Gajo in Mojco, v kateri je bila SKD že vnaprej zagotovljena zmaga. Udeležbo našega kluba je zaključil Bojan Rusjan kot vedno neuklonljiv z dvobojem s srbskim nasprotnikom.

Savate klub Domžale je domov prinesel dve srebrni medalji (Andraž in Žan) ter pet bronastih (Gaja, Mojca, Denisa, Bojan in Štefan).

Na tem mestu je vredno pohvaliti vse novince: Nika, Miha, Deniso, Mojco in Štefana, ki so se že po nekaj mesecih rednih treningov podali na veliko mednarodno prvenstvo in niso razočarali sebe in svojega kluba. Brez strahu so se podali v ring in nam pokazali, da na ognjenem krstu ni treba pogoreti.

Dobri organizaciji gre zahvala madžarski Savate zvezi-Magyar Francia-box Savate Szövetség in občini Domžale za nenehno podporo pri delovanju našega kluba.

Vas zanima ali bi Savate znan tudi kot francoski boks ustrezal tudi vam? Vstanite s kavča in naredite nekaj dobrega zase! Pridite in se preizkusite v najboljši družbi na zastonj Savate treningih v mesecu februarju! Obiščite nas na spletu, Instagramu ali Facebooku ali kontaktirajte trenerja na tel. št. 041 545 109.

Vljudno vabljeni! Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

 

Tagi