Člani položili orožje v Škofji Loki

V soboto, 20.10.2012, je bil na sporedu 1. krog letošnje sezone Lige Telemach. Domžalski Helios je gostoval v Škofji Loki pri LTH Castings Mercatorju, ki ga trenira nekdanji košarkar Heliosa in član ekipe, ki je osvojila državni in pokalni naslov, Saša Dončić. Domači so, potem ko so bili v vodstvu praktično skozi celotno srečanje, slavili s 83:79.

Vir: KK Helios Domžale (www.kosarkarski-klub-domzale.si)

Že sam začetek tekme je dal slutiti, da to ne bo dan Heliosa, saj so domači s koši Jana Demšarja in Bobana Tomića hitro pobegnili in tako prvo četrtino dobili s 23:12. V drugi četrtini se je pri Domžalčanih razigral Jure Besedič, ki je Helios z dvema trojkama popeljal do izenačenja na 23:23, odlično pa je v teh trenutkih igral tudi mladi Gregor Hrovat, ki je uspešno pobiral skoke in kradel žoge domačim. A je bila dobra igra Heliosa očitno le kratek preblisk, saj so Škofjeločani hitro spet ujeli ritem in do polčasi spet prišli do dvoštevilčne prednosti, bilo je 43:33.

V drugem polčasu so domači uspešno držali priigrano prednost, Domžalčani pa nikakor niso uspeli priti do kakšne napadalne serije, ki bi jih pripeljala malo bližje LTH Castings Mercatorju. V začetku zadnje četrtine so domači povedli s 13 točkami prednosti (68:55). Ko je že kazalo, da bodo Škofjeločani prišli do lahke zmage, so člani Heliosa poskusili še z zadnjim napadom. Znižali so na 71:67, in malo pred koncem še na 79:77, a je Škofja Loka vsakokrat uspešno odgovorila oz. je v teh trenutkih vajeti v svoje roke vzel Boban Tomić, ki je bil zagotovo najboljši posameznik tekme. Zmaga je tako ostala doma, LTH Castings Mercator pa je s trenerjem Dončićem na čelu pripravil največje presenečenje prvega kroga prvenstva.

Pri domačih je Tomić dosegel 25 točk in imel ob tem še 5 podaj, Robert Abramovič je dodal 13 točk, še 12 pa jih je prispeval kapetan Tomo Čajić. Za Helios je Nikola Gaćeša dosegel 15 točk in 6 skokov, po 13 točk so dodali še Jure Besedič (4 skoki), Gregor Hrovat (4 skoki in 3 ukradene žoge) in Luka Drezga.

Dodajmo, da za Helios zaradi poškodbe nista igrala kapetan Jure Močnik in Đorđe Majstorović, zaradi prepozne registracije pa sta morala v prvem krogu počivati tudi Miha Fon in Taras Velikonja Grbac.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "LTH Castings Mercator je bil večji del tekme boljši nasprotnik, zato mislim, da je zmagal povsem zasluženo. Naši ekipi manjka znanja in izkušenj. Nismo še kompaktna ekipa, še posebej ne na gostovanjih. Nismo uspeli omejiti Bobana Tomiča. Ta dvoboj smo izgubili, saj je zanesljivo držal vse niti igre v svojih rokah. Na trenutke smo sicer igrali dobro, se vračali, povedli. A to so bili le trenutki. Manjkajo nam še trije meseci trdega dela in 20 tekem. Jutri je nov dan, potrebno bo trenirati še več. Vse čestitke Škofjeločanom, igrali so odlično."

Gregor Hrovat, košarkar Heliosa: "Začeli smo preslabo, domači pa so že na začetku prišli do višje prednosti. Nismo uspeli razviti naše igre, saj so se Škofjeločani na nas res dobro pripravili. V drugem polčasu enostavno nismo imeli dovolj energije in moči, da bi uspeli obrniti rezultat."

Saša Dončić, trener LTH Castings Mercatorja: "Rad bi čestital mojim fantom za borbeno in agresivno igro. Približno so se držali vseh dogovorov iz slačilnice. Moram poudariti, da smo realno še vedno ekipa, ki se bo borila za obstanek, a dokazali smo, da bomo marsikomu trn v peti. Vnaprej se ne bomo predajali. Na tekmi proti Heliosu smo vodili od prve minute, le v drugi četrtini smo imeli nekaj slabih minut. V zadnjih petih minutah tekme je šel Helios na vse ali nič, mi pa smo se nekoliko izgubili v naši igri, a vseeno uspeli vzdržati. Resnično moram pohvaliti moje fante."

Liga Telemach, 1. krog

LTH Castings Mercator : Helios Domžale

83 : 79 (23:12, 20:21, 15:17, 25:29)

LTH Castings Mercator: Soldo 8, Abramovič 13, Demšar 8 (4 skoki), Omanović, Čajić 12, Bošnjak, Primc 6 (4 skoki), Dobravec, Alič, Jakhel Kolarević 11 (9 skokov), Tomić 25 (4 skoki, 5 podaj), Pašalić

Helios Domžale: Besedič 13 (4 skoki), Ponjavić 2, Morina 3 (5 skokov), Mahkovic 3, Hodžić 4, Rebec 11, Gaćeša 15 (6 skokov), Hrovat 13 (4 skoki, 3 ukr. žoge), Drezga 13, Radulović 2


 

Tagi