Člani NK Radomlje jesenski podprvaki 2. SNL!

Članska ekipa Nogometnega kluba Radomlje je v 15. krogu 2. SNL v Športnem parku Radomlje gostila Belo krajino in jo odpravila s petardo (5:0). Radomljani so tako zmagali že devetič letos in z 29-imi osvojenimi točkami osvojili mesto jesenskega podprvaka v 2. SNL!

Radomljani so bili favoriti že pred srečanjem, saj Belokranjcem v štirinajstih krogih še ni uspelo zmagati, le trikrat so remizirali, tudi na tokratnem srečanju pa so bili gostje v podrejenem položaju vse od pričetka srečanja. Radomljane je v 10. minuti po strelu z 11-ih metrov v vodstvo popeljal Seferovič Matic. V gostujoči ekipi je bil nato v 24. minuti izključen Spudić Darjan, vendarle pa so Radomljani na odmor odšli z minimalno prednostjo 1:0.

V drugem polčasu so svoje naredile izkušnje, ki so bile glede na mladost gostujoče ekipe močno na radomeljski strani. Radomljani so zadeli kar štirikrat, Zalaznik Marko v 54., Tirc Lan s svojim prvencem v 2. SNL v 72. minuti ter Vrhunc Luka v 75. in 79. minuti. Radomljani so imeli še nekaj izvrstnih priložnosti za povišanje rezultata a so jim vratnici in gostujoči vratar, ki je bil najboljši belokranjski igralec na srečanju, nekajkrat prekrižali načrte. Srečanje se je končalo s petardo v gostujoči mreži in tako gre ekipa trenerja Dejana Djuranovića z lepo popotnico na zimski premor, ki bo trajal vse do 16. marca 2014, ko Radomljani gostujejo v Ankaranu.

Čestitke vsem igralcem, strokovnemu štabu in vsem vpletenim za izjemen dosežek in mesto na lestvici, ki bi nas ob koncu sezone popeljalo v kvalifikacije za popolnitev 1. SNL. In kot pravijo naši mlinarji: "Mlinski kamen melje, v 1. ligo nas popelje!!!". VSI ZA ŠAMPIONE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič, Foto: Arhiv Domžalca (Janez Ravnikar)
Tagi