Člani KK Helios Domžale leto 2012 zaključili z zmago nad LTH Cast. Mercatorjem

V soboto, 22.12.2012, so člani Heliosa igrali svojo zadnjo tekmo v letu 2012, nasprotnik pa škofjeloška ekipa LTH Castings Mercator. Slednji so v prvem krogu letošnje Lige Telemach presenetili Domžalčane na domačem parketu, zato je bilo za pričakovati, da bo Helios stvari že kmalu postavil na svoje mesto.

A smo se, vsaj delno, zmotili. Prvih deset minut je sicer minilo v znamenju domačih košarkarjev, ki so na prvi malo daljši odmor odlši s prednostjo šestih točk, 17:11. To pa je bilo tudi vse od domžalskega "juriša", saj so gostje v naslednjih dveh četrtinah vztrajno lovili priključek z Domžalčani. Sredi druge četrtine so že izenačili na 25:25, a je Miha Fon z dvema trojkama Helios spet popeljal do rahle prednosti (polčas 35:31).

Začetek drugega polčasa je bil za domače gledalce katastrofalen, saj so Škofjeločani z delnim rezultatom 2:11 zaostanek štirih točk spremenili v vodstvo 37:42. Potem pa je na sceno stopil na koncu prvi strelec domačih, Nikola Gaćeša, ki je sam zrežiral delni rezultat 9:1 in Helios se je spet prebil do vodstva. A se gostje še niso mislili predati in tako so do konca tretje četrtine razultat izenačili na 54:54. V zadnjih desetih minutah pa smo končno spet videli pravi Helios. LTH Castings MErcator je prvi dve minuti še uspel držati korak (57:57), potem pa sta za delni izid 16:4 poskrbela Blaž Mahkovic (6 zaporednih točk) in kapetan ter novopečeni očka, Jure Močnik (10 zaporednih točk, dve trojki!). Tako je bila tekma bolj kot ne odločena in prijetno napolnjena Hala komunalnega centra je lahko začela slaviti osmo zmago v letošnji Ligi Telemach, sedmo zaporedno.

Novopečeni očka Jure Močnik je k 16 točkami dodal še 5 skokov in kar 8 podaj.

Pri Heliosu je bil strelsko najbolj razpoložen Nikola Gaćeša z 19 točkami (4 skoki), 16 jih je dodal Jure Močnik (5 skokov, 8 podaj), še 14 pa Blaž Mahkovic (6 skokov). Pri Škofjeločanih se je Robert Abramovič zaustavil pri 20 točkah.

Domžalčane zdaj čaka malo premora (trener Zmago Sagadin je igralcem namenil kar 5 dni prosto!!), naslednji obračun Lige Telemach pa jih čaka v novem letu, točneje 12.01.2013, ko se bodo v gosteh pomerili z neugodnim Tajfunom Šentjur.

  

Z odlično vzdušje so poskrbele tudi praznično obarvane Ladies-ke.

Jure Močnik, kapetan Heliosa: "Mučili smo se dobrih 30 minut, na koncu pa nam je končno steklo tudi v napadu. Škofjeločani niso naivna ekipa, kar smo v 1. krogu izkusili tudi na lastni koži in to so dokazali tudi tokrat, ampak vseeno mislim, da je naša današnja zmaga povsem zaslužena."

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "Končni rezultat ne kaže tega, da je bila tekma precej izenačena in da so se Škofjeločani predstavili kot odlična ekipa. Mi smo bili malce nervozni, zaradi česar nam napad ni stekel, medtem ko je bila obramba na nivoju, prav tako tudi skok. Bilo je le še vprašanje časa, kdaj bomo začeli zadevat in ko se je to zgodilo, je razlika potem tudi narasla. Gledano skozi celo tekmo, mislim, da smo bili v vseh košarkarskih elementih boljši nasprotnik in da smo na koncu zasluženo slavili."

Liga Telemach, 10. krog:

Helios Domžale : LTH Castings Mercator

                         80 : 65 (17:11, 18:20, 19:23, 26:11)

Helios: Besedič, Ponjavić 5 (5 skokov), Velikonja Grbac, Morina 2, Mahkovic 14 (6 skokov), Hodžić, Fon 12, Rebec 2 (4 podaje), Majstorović 6, Močnik 16 (5 skokov, 8 podaj), Gaćeša 19 (4 skoki), Hrovat 4 (5 skokov, 4 podaje).

LTH: Soldo 11, Abramovič 20, Demšar (4 skoki), Omanović, Čajić 12 (4 skoki), Bošnjak, Primc, Dobravec, Alič, Jakhel Kolarević 8 (4 skoki), Tomić 12 (6 skokov, 4 podaje), Sarajlija 2.

Avtor: KK Helios Domžale
Tagi