Cinkarna Celje do novega pokalnega naslova. Domžalska Jasmin sport Ledita pokalni podprvak

V Športni dvorani Domžale so v finalu 29. izvedbe Pokala članic košarkarice Cinkarne Celje ugnale domačo Jasmin sport Ledito z 80:51 in tako prišle do 14. pokalnega naslova. Za najkoristnejšo igralko zaključnega turnirja je bila izbrana Aleksandra Krošelj. Na prestolu Mini pokala deklet, ki ravno tako potekal v domžalski športni dvorani, prvič košarkarice Janine iz Rogaške Slatine.

Športna dvorana Domžale je vikend gostila zaključni turnir Pokala članic v košarki, ki je potekal v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije in ŽKD Jasmin sport Ledita. V današnjem finalu sta se pomerile ekipi Cinkarne Celje in domžalska Jasmin sport Ledita. Celjanke so z novim uspehom ubranile lani priigrani naslov. A so do tega prišle precej težje od pričakovanega. Proti zasedbi Jasmin sport Ledite, ki je v premierni sezoni nastopanja v 1. SKL za članice in pokalnem tekmovanju hit dosedanjega dela prvenstva, so sicer začele prepričljivo in po uvodnih štirih minutah vodile s 13:2

Zasedba iz Domžal pa se je hitro znebila uvodne treme in ob glasni podpori navijačev vse bolj ogrožala celjsko vrsto. Po zaostanku 14:25 po prvi četrtini, so gostiteljice v drugih desetih minutah na krilih Urše Žibert, v prvem polčasu je dosegla 16 točk, dobesedno letele po igrišču in se pol minute do izteka prvega dela približale le na pol koša zaostanka. Na glavni odmor so košarkarice Cinkarne Celje odšle z vodstvom 35:32.

Tudi v drugem polčasu je bil finalni obračun vreden svojega naziva. Še naprej smo spremljali zelo izenačeno tekmo, Celjanke pa so si prvo višjo prednost priigrale ob izteku tretje četrtine (53:45). V zadnjem delu igre so do izraza vendarle prišle izkušnje, daljša klop ter kakovost večkratnih državnih in pokalnih prvakinj in tehtnica se je dokončno nagnila na celjsko stran. Tako sta trenerja v samem zaključku priložnost za igro ponudila tudi mlajšim košarkaricam, končna zmaga 80:51 in s tem 14. pokalni naslov pa sta pričakovano in zasluženo odšla v Celje.

Naziv najkoristnejše igralke zaključnega turnirja je pripadel Aleksandri Krošelj, ki je na finalnem obračunu zbrala 12 točk ter dodala 6 skokov in 4 podaje. Poleg nje je bila v celjskem dresu najbolj razpoložena Snežana Bogičević, ki je dosegla 19 točk, v vrstah Jasmin sport Ledite pa jih je Urša Žibert dosegla 18.

Košarkarice domžalske Jasmin sport Ledite so postale pokalne podprvakinje.

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite: “V sezono smo se podali s pričakovanji, da igramo dobro in pri tem uživamo. Sedaj se dogaja, da iz tekme v tekmo rastemo, v ekipi imamo odlično vzdušje, energijo in dekleta super igrajo. Mislim, da smo tri četrtine, ko smo imeli dovolj moči, odigrali eno boljših tekem v sezoni. Proti koncu smo fizično padli in končna razlika morda celo ni realna. Mi smo dosegli svoj maksimum in na to smo lahko ponosni. Čestitke Celjankam za osvojeni naslov.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: ”Čestitam ekipi, strokovnemu štabu, ki vsa ta leta dela zelo dobro, ter vsem v klubu za zmago in osvojeni naslov. Vsekakor pa čestitam tudi ekipi Ledite, ki je danes odigrala energetsko zelo dobro tekmo in popestrila finale. Kot sem dejal v napovedi pred turnirjem, v pokalnem finalu se lahko dogajajo presenečenja, a mi ga danes nismo dovolili in zasluženo zmagali.”

Nedelja, 8. marec 2020 – finale
JASMIN SPORT LEDITA : CINKARNA CELJE 51:80 (45:53, 32:35, 14:25)
Žibert 18, Vesel 10; Bogičević 19 (7 skokov), Keys in Krošelj (6 skokov in 4 podaje) po 12.

Košarkarice Janine prvič na prestolu Mini pokala deklet

Pred finalnim obračunom Pokala članic so zadnji tekmi sezone v pokalnem tekmovanju odigrale tudi košarkarice do 13 let. Letošnja sezona Mini pokala deklet je bila sedma po vrsti, v tekmovanju pa je sodelovalo 28 ekip. Prvega naslova prvakinj so se po zmagi nad Krko veselile košarkarice Janine, bron pa je pripadel igralkam Cinkarne Celje, ki so bile bolje od vrstnic iz Vipave.

Avtor: KZS, Miha Ulčar; Foto: KZS, Jasmin sport Ledita

Komentarji uporabnikov
Tagi