Calcit Volley začel s pripravami dodatno okrepljen

Priprave s Kamničani začel tudi Mitja Gasparini

Včeraj so z uvodnim treningom priprave na novo sezono začel tudi odbojkarji Calcit Volleyja, ki bodo vanjo vstopili v zelo spremenjeni zasedbi. Pod vodstvom Gregorja Jerončiča, njegovega pomočnika Andreja Flajsa in kondicijskega trenerja Andreja Batagelja so prišli vsi igralci, tudi zadnji dve okrepitvi, dolgoletni slovenski reprezentant Mitja Gasparini, ki se po enajstih letih spet vrača v slovensko ligo, in nekdanji slovenski reprezentant Miha Plot. Manjkal je le Rok Jerončič, še en novinec v kamniškem dresu, ki je trenutno na pripravah z italijansko reprezentanco do 20 let.

Za veliko presenečenje je vodstvo kamniškega kluba poskrbelo na mestu korektorja, saj se je za sodelovanje dogovorilo z Mitjo Gasparinijem, ki je v zadnji sezoni igral na Japonskem za ekipo Wolfdogs Nagoya. Izkušeni, 36-letni Izolčan, ki je pred tem v tujini igral še za Korean Air Jumbos, Paris Volley, Verono, Hyundai Capital Skyvalkers, Jastrzebski Wegiel in Iraklis, v Sloveniji pa za ACH Volley, je tako sprejel ponudbo slovenskega podprvaka.

»Gasparini bo zagotovo velika okrepitev za našo ekipo. Verjetno bi še vedno lahko igral tudi v tujini, toda po dolgih letih v tujini se je očitno odločil, da bo proti koncu kariere zaigral bližje domu. Ker sem bil tudi sam v podobnem položaju, mi je znano, kako razmišlja, prepričan pa sem, da lahko še nekaj let igra na visoki ravni,« je o prihodu Gasparinija, ki se lahko pohvali tudi z dvema srebrnima kolajnama v dresu slovenske reprezentance, z ACH Volleyjem pa je igral tudi na zaključnem turnirju lige prvakov po uvodnem treningu v SportFitu dejal Gregor Jerončič. »Za začetek so fantje delali z lažjimi utežmi, toliko, da se zbudi telo in da vidimo, v kakšnem stanju so. V sredo bo prvi trening v dvorani še brez skoka, toda ker so sodeč po današnjem dnevu fantje pridno vadili po programu, ki so ga pred mesecem dni in pol dobili s strani Andreja Batagelja, bomo že drug teden lahko začeli s težjimi treningi. Do konca tedna bomo delali še enkrat tedensko, nato preidemo na dvodnevni trening.«

Prve pripravljalne tekme trener Jerončič načrtuje konec avgusta, ko bodo Kamničani gostovali na turnirju v Kranju. »Do začetka prvenstva ne načrtujemo ravno veliko tekem, ker se bo prvenstvo, če bo seveda vse v redu, začelo kmalu, glede na to, da imamo zelo močno in enakovredno ekipo pa bo tako ali tako že vsak trening po svoje tekma,« je še dejal Jerončič.

Na prvem treningu so bili Jan Brulec, Žan Beravs, Jan Klobučar, Milosz Hebda, Gal Timotej Kos, Martin Kosmina, Klemen Hribar, Miha Plot, Mitja Gasparini, Miha Bregar, Sašo Štalekar, Diko Purić ter mladi Nik Mujanović.

Kamničani bodo ob obeh domačih tekmovanjih igrali še v pokalu Challenge in v srednjeevropski ligi, vendar za obe mednarodni tekmovanji velja, da za zdaj ni še nobenih novic kdaj in kako bosta potekala.

Avtor: Calcit Volley; Foto:Aleš Oblak za OZS

 

Tagi