Budapest savate open 2013

Na prvem Budapest open 2013 borilne veščine savate – francoski boks, na katerem je nastopilo 60 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav je nastopila tudi ekipa Slovenije. Barve Savate kluba Domžale (SKD) pa je zastopal Gregor Gajšek.

Gregor je v kategoriji do 85 kg, po verziji assaut – lahki kontakt, kjer je poleg točkovnega dela k zmagi enakovredno pripomore tudi tehnično taktični del, prepričljivo osvojil 1. mesto, ter tako le še potrdil dobro formo s konca preteklega leta, ko je prav tako slavil v kategoriji -85kg v italijanski Massi-Carrari.

Slovenski uspeh sta s prvimi mesti v svojih kategorija dopolnila še Rok Ivanšek (-75kg) in Polona Mihalič (-65kg). Ob spremstvu trenerja Roka Mekine so v Budimpešti nastopili tudi še Aleš Mazovec, Anže Vodeb, Klemen Žugčič ter Žiga Elsner.

Savate klub Domžale, ja tako po mednarodnem prvenstvu WTKA v Massi-Carrari, kjer sta 1. mesti osvojila člana SKD Gregor Gajšek (-85kg) in Rok Topolovec (+85kg) novo leto začel tako, kot se je končalo prejšnje z novim uspehom in zmago.

Za vse, ki bi se želeli preizkusiti v treniranju savata, pa v Savate klubu Domžale v prvi polovici meseca februarja pripravljamo dneve odprtih vrat.

Avtor: Savate klub Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi