Brežice prekinile zmagovalni niz “Modrih”- delitev točk v Športnem parku Dob

Članska A ekipa NK Roltek Dob se je v ti. zaostali tekmi 18. kroga v  2. SNL, pomerila z gosti iz Brežic in se morala zadovoljiti z eno samo točko, saj sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom, 1:1.

Tekma se prav nič kaj ni začela po željah Dobljanov, saj so nogometaši Brežic dvoboj pričeli zelo napadalno in si priigrali več priložnosti. Na drugi strani so “Modri” iz Doba v ta dvoboj vstopili bolj “zaspano”, v statistiko pa so vpisali številne napačne podaje in le redko ogrozili vrata gostov. A mreži sta do polčasa ostali nedotaknjeni.

V 2. polčasu pa so z bolj napadalnim pristopom k igri, gostje le dosegli svoj zastavljeni cilj in po napaki obrambe ter dosojenim prostim strelom, šokirali Dobljane ter popeljali NK Brežice 1919 v vodstvo z 0:1. Za to je v 59. minuti tekme poskrbel izkušeni kapetan Urbanč Dejan, letošnja okrepitev Posavcev. Le-ta je še do nedavnega nosil dres prvoligaša NK Krško, za katerega je v Prvi liga Telekom Slovenije zbral 183 nastopov in dosegel 5 golov, v 2. SNL pa 138 nastopov in 24 golov.

Matic Mirtič je po Kunstljevem odhodu iz igre prevzel kapetanski trak Dobljanov.

Po neprepričljivi igri domače ekipe v 1. polčasu in prejetem golu v prvi tretjini 2. polčasa, ni nič kaj kazalo, da bi se lahko “Modri” pobrali. A lahko rečemo, da so se kljub vsemu le zbrali in se odzvali na vodstvo gostov na najboljši možen način. V zadnjih 10. minutah tekme so le malce bolj pritisnili na vrata gostov in obramba Brežic je klonila v 85.minuti, ko je za izenačenje poskrbel Kristijan Šipek. To je malce dvignilo voljo nogometašev in ko so se gostje pomaknili pred svoj kazenski prostor, se je v mislih mnogih prepletala možnost celo o preobratu in zmagi na tekmi, a se to ni zgodilo. Dobljani so si v izdihljajih tekme sicer priigrali dve izjemni priložnosti, a se rezultat do konca tekme ni več spremenil,ekipi sta si segli v roke ter si čestitali za delitev točk.

Domači trener Nenad Toševski po tekmi kljub osvojeni točki ni bil preveč razočaran. Še več, zadovoljen je bil z odziv odzivom nogometašev po prejetem golu. Malce bode v oči veliko število rumenih kartonov, saj so jih naši nogometaši prejeli kar šest (Žan Kumer, Matic Mirtič, Grega Čretnik, Tim Čeh), gostje pa le enega in sicer ga je prejel Matic Predanič.

Kristijan Šipek je poskrbel, da so Modri iz Doba izenačili.

Brežice so res da prekinile zmagovalni niz Dobljanov, a ostaja pozitivno dejstvo, da smo zadovoljni tudi z osvojeno točko, pa čeprav je osvojitev samo ene točke preprečila, da bi se “Modri” iz Doba premaknili na 8.mesto v ligi.

V prihodnjem krogu,  ki bo potekal v soboto, 31. marca 2018, čaka Dobljane še ena zahtevna domača tekma, saj v goste prihaja drugo uvrščena ekipa NK Drava Ptuj. Tekma se bo začela ob 16. uri v Športnem parku Dob pri Domžalah.

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: Janez Avsec, NK Roltek Dob

Tagi