Boštjan Veinhandl na AIBA 1 star coach boksarskem izobraževanju

Predsednik in trener Boksarskega kluba Hayat – največjega in najdlje obstoječega kamniškega boksarskega kluba, Boštjan Veinhandl, se je med 16. in 22. oktobrom mudil na mednarodno zastopanem boksarskem usposabljanju v Termah Olimia. Seminar se je v Sloveniji odvijal prvič, udeležili pa so se ga le izbrani slovenski, hrvaški in bolgarski trenerji boksa.

Boštjan Veinhandl, dolgoletni trener boksa, juda in ju-jitsa je bil eden izmed 18 Slovencev in edini na območju širše kamniške regije, ki se je udeležil usposabljanja Aiba 1 star coach. Seminarji so se odvijali pod okriljem AIBE – mednarodne boksarske zveze, vodil pa jih je izkušeni inštruktor iz Poljske, Adam Kusior, ki ima funkcijo predsednika komisije T & R AIBA. 7 dnevni program usposabljanja je zajemal vse od razčlenitve posameznega treninga, tedenskega, mesečnega in letnega plana, praktičnih usposabljanj v in izven ringa ter teoretičnih predavanj in preverjanj znanj. Seminarja se je udeležilo kar nekaj velikih boksarskih zvezd, kot so Dejan Zavec, medcelinski prvak po verziji WBO in nekdanji svetovni boksarski prvak po verziji IBF v velterski kategoriji ter najboljši slovenski boksar vseh časov, Dragan Vidaić, selektor Hrvaške mladinske boksarske reprezentance in Goran Borović, hrvaški dvakratni svetovni prvak v savate-boksu, K-1 in kick-boksu. Udeleženci bodo prejeli tudi mednarodne licence boksarskih trenerjev.

Vsekakor je to velika pridobitev in dosežek za Boksarski klub Hayat z Boštjanom na čelu, saj se s tem za kamniški boks odpira nova pot. Boks v Kamniku se bo vsekakor dvignil na višji nivo, kjer bomo v našem klubu vzgajali tudi prave tekmovalce že od mladih kategorij (pionirji 13 let) naprej, vse do članov. Ob enem vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite na treningih boksa, vsak dan med tednom, od 20.30 – 22.00, v Centru Svetilnik na Ljubljanski cesti 3d v Kamniku.

Avtor: Katarina Kumer
Tagi