Vikend judoistov v Celju

Judo klub Komenda se je v soboto, 4. december 2021 in nedeljo, 5. december 2021 boril na tatamiju v Celju, kjer je potekal Novoletni turnir Ivo Reya. Prvi dan so nastopili tekmovalci v starostnih kategorijah U12, U14, U16 ter U21, drugi pa še mlajši borci.

V soboto je Judo klub Komenda osvojil ekipno 5. mesto od 27 klubov. Zlate kolajne so se veselili Leon Adrović (prvak kategorije U12), Žiga Pahor (U14), ki je trenutno tudi vodilni med starejšimi dečki v Sloveniji in ga do končne uvrstitve loči samo še ena tekma ter Haya Veinhandl Obaid, ki tudi na odličnem 3. mestu med posameznicami v kategoriji U14 v Sloveniji že težko pričakuje zaključek tekmovalnega leta.

Na drugem mestu so stali Pavle Ilić (U12), Timeja Starovasnik (U14) in Maj Lokar Gros (U16).

Z uvrstitvijo na odlično 3. mesto nas je vse presenetil Benjamin Uršič (u12), ki se je odločil, da se bo po več letih treninga preizkusil tudi med tekmovalci in Luka Žagar (U16).

Pričakovali smo tudi 3. mesto naše novinke Nastje Drakšič Koštomaj (u12), ki pa se je po točkah z dvema wazarijema uvrstila na 4. mesto na kar smo vseeno prav tako zelo ponosni.

Tokrat je imelo kar nekaj dobrih judoistov, ki so se odlično prebili naprej nekaj smole v borbi za kolajno in so končali na 5. mestu.

V kategoriji U21 sta nastopila Maj Lokar Gros in Žiga Klarič, ki sta dokazala, da sta zrela tudi za nastope v višjih starostnih kategorijah. Maj je osvojil 1. mesto, Žiga pa je bil tretji.

Rezultati: 

 1. mesto: Leon Adrović (u12), Haya Veinhandl Obaid (u14), Žiga Pahor (u14), Maj Lokar Gros (u21)
 2. mesto: Pavle Ilić (u12), Timeja Starovasnik (u14), Maj Lokar Gros (u16)
 3. mesto: Benjamin Uršič (u12), Luka Žagar (u16), Žiga Klarič (u21)
 4. mesto: Nastja Drakšič Koštomaj (u12)
 5. mesto: Rok Gradišek (u12), Teo Bizjak (u12), Stepan Kholodov (u12), Stefan Savić (u12), Lan Širec (u12), Karim Veinhandl (u14), Maj Jurca (u14)

V nedeljo pa so s tekmovanjem nadaljevali tudi najmlajši judoisti, ki so se pomerili v spretnostnem poligonu, sumo borbah, borbi v newazi ( na tleh) za ščipalko ter judo borbi. Skupni seštevek vseh iger je prinesel zmagovalca. Za JK Komenda je tekmovalo kar 23 otrok, nekateri tudi prvič. V igrivem tekmovanju so vsi zelo uživali, posebej pa so se na koncu razveselili kolajne in Miklavževe nagrade.

Rezultati:

U8 – mlajši cicibani

 1. Mesto: Ožbej Pančur, Noel Antonijević, Jan Benjamin Remškar
 2. Mesto: Arne Ferlan, Eva Skubic, Andrej Poljanšek
 3. Mesto: Zara Toff, Tibor Čirović, Nejc Avbelj, Žan Klemen, Tilen Fideršek, Benjamin Handanagić

U10 – cicibani

 1. Mesto: Mihajlo Ilić, Ambrož Kristan, Žan Rizvanović Časar, Lamar Muhammed Širec, Aleks Kolenko, Vid Knežević Gosar, Gašper Čebul
 2. Mesto: Filip Toff, Svit Starovasnik, Nik Fetić
 3. Mesto: Vanja Ćirović

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

 

Tagi