Uspešen zaključek leta 2023 za Savate klub Domžale

Savate turnir »Dragon Challenge« v Varaždinskih Toplicah

Uspešen zaključek leta 2023 za SAVATE KLUB Domžale z zadnjim mednarodnim savate turnirjem »Dragon Challenge« v Varaždinskih Toplicah na Hrvaškem. V organizaciji Savate kluba „Šimunec Gym“ v Varaždinskih Toplicah je potekalo mednarodno tekmovanje pod nazivom „Dragon Challenge“, na katerem je nastopilo kar 18 klubov.

Iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Srbije in Avstrije s preko 200 tekmovalci. Tekmovanje je potekalo v treh disciplinah: assaut (lahki kontakt), precombat (mešani kontakt) in combat (polni kontakt). Po izvrstnih tekmovalnih nastopih v polnem kontaktu, ki nam jih je pokazal Žan Šubelj, sta se opogumila in preizkusila v najtežji savate disciplini tudi naša Kamničanka, trdoživa Žana Kotnik in neustrašni Anej Lapanja. Velja omeniti, da je Žana Kotnik prva članica Savate klub Domžale (19 let delovanja), ki je tekmovala v disciplini combat. Iskrene čestitke vsem našim neutrudnim in vztrajnim tekmovalcem na doseženih rezultatih:

  • Lili Lukežič do 45 kg 1. mesto disciplina Assaut.
  • Žana Kotnik nad 75 kg 2. mesto disciplina Assaut.
  • Žana Kotnik nad 75 kg 2. mesto disciplina PreCombat.
  • Anej Lapanja do 85 kg 2. mesto disciplina Assaut.
  • Anej Lapanja do 85 kg 2. mesto disciplina PreCombat.
  • Antonio Marinović do 75 kg 3. mesto disciplina Assaut.
  • Stefan Vukovič nad 85 kg 5. mesto disciplina Assaut.

Dobri in gladki organizaciji gre zahvala Savate kluba „Šimunec Gym“, naši Slovenski Savate zvezi in občini Domžale za nenehno podporo pri delovanju našega kluba.

Trener Bojan Rusjan ne more brez svojih zvestih spremljevalcev in podpornikov kluba, kateri so poskrbeli za organizacijo ter psihično in fizično pripravljenost tekmovalcev na borbe. Posebna zahvala gre klubu Boxe Francancese Trieste ter klubskem trenerju Lorenzu Ceceno Volcic za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju z Nca Web. Komaj se je tekma končala, je klub dobil že vabila na nove tekme. SKD tekmovalci komaj čakajo na bližajoči se tekmi v Budimpešti in v Trstu – Italija.

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi