TRST – Dobrodelnega gala dogodka “Balkan Tour for Agmen” se je udeležil Savate klub Domžale

V areni smo v nedeljo, 29. oktobra, ponudili razburljivo predstavo za javnost v športni dvorani Chiarbola. Šport in solidarnost sta bila v središču pobude “Balkan Tour for Agmen”, katero je promovirala savate ekipa Boxe Francese Trieste v podporo združenju Agmen FVG, ki podpira družine otrok, sprejetih na pediatrični onko hematološki oddelek v bolnišnici Burlo Garofalo.

Vabilu na dobrodelni športni dogodek se je Savate klub Domžale z veseljem odzval. Tekmovalci so pokazali svoj talent v borbah z odličnimi tekmovalci italijanskih klubov: Boxe Francese Trieste, Bergama in Milana. Ogledali smo si tudi tekme drugi borilnih športnih disciplin: muay thai, kickbox, K1, MMA, grappling, box,…

Med odmevnejšimi nastopi je nastopala komaj 13 letna Lili Lukežič, ki je morala po težkem boju predati tekmo izkušeni tekmeci Gaia Lionetti. Naslednja je bila Žana Kotnik, ki je prepričljivo premagala Danico Simič v športni disciplini Assaut. Zaradi kazenske minus točke je Žana začela razmišljati o nadgradnji lahkega kontakta na polni kontakt. Žan Šubelj je nadaljeval svoj ognjeni krst v športni disciplini Combat – polni kontakt in suvereno premagal tekmeca Axel Michelazzija ter s tem dokazal, da se s trdo voljo, pogumom in rednimi treningi v klubu daleč pride. S tem je postal prvi Slovenec, ki je zmagal v športni disciplini Savate Combat-polni kontakt. Vsi tekmovalci so svojo kotizacijo darovali društvu Agmen za otroke sprejetih na pediatrični onko hematološki oddelek v bolnišnici Burlo Garofalo.

Savate klub Domžale tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

  • Žan Šubelj: 1. mesto polni kontakt-COMBAT,

  • Žana Kotnik: 1. mesto lahki kontakt – ASSAUT

  • Lili Lukežič: 2. mesto lahki kontakt – ASSAUT

Posebna zahvala gre trenerju Lorenzu Ceceno Volčiču iz kluba Boxe Francese Trieste za vabilo na tekmovanje, kjer ni manjkal tudi komentator same tekme in podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju s podjetjem Nca Web. Zahvaljujemo se tudi Občini Domžale za nenehno spodbudo.

Vabljeni v soboto, 9. decembra 2023, ob 11. uri v OŠ Rodica, kjer bo v veliki telovadnici potekalo 5. državno Savate prvenstvo v okviru skupnega projekta “Ciril Kotnik” s klubom Boxe Francese Trieste. Prvič boste videli Savate disciplino polni kontakt v Sloveniji.

Besedilo in foto: Savate klub Domžale

Tagi