Športni dan Barke z domžalskim šampionom Marjanom Bolharjem

Skupnost Barka je v sredo, 28. septembra 2022, v sodelovanju s podjetjem Decathlon Slovenija, ki je poskrbelo za športno opremo in rekvizite organizirala Športni dan Barke. K sodelovanju so povabilo odličnega domžalskega kickboxerja Marjana Bolharja, ki je na športnem dnevu poskrbel za demonstracijo boksa.

Marjan, ki se je z veseljem odzval povabilu, je zbranim predstavil osnovne elemente najtežjega športa na svetu – boksa, vaje na vreči, motorične vaje … Uporabniki skupnosti Barka so se v nadaljevanju tudi sami preizskusili v boksu ter se razgibali na raznih rekvizitih. Prisotnega pa je bilo tudi veliko smeha. Po končanem športnem dnevu, na katerem so se prijetno razgibali in utrudili, so se Marjanu zahvalili za odlično prikazano demonstracijo boksa ter ga povabili, da jih še obišče ob kakšnem njihovem dogodku.

Skupnost Barka iz Medvod je humanitarna organizacija, ki osebam z motnjo v duševnem razvoju nudi domače in delovno okolje, kjer je njihova posebnost in drugačnost videna kot dar in ne kot breme. Združuje 34 oseb z motnjo v duševnem razvoju in brez nje, ki skupaj živijo, gradijo pristne medsebojne odnose, vzajemna prijateljstva ter odkrivajo svoje meje in zmožnosti.

Društvo Barka poseduje dve bivalni hiši, ki predstavljata domače okolje, kjer življenje poteka tako, kot v večini družin ter poslopje delavnic, ki predstavljajo delovno okolje, kjer uporabniki s pomočjo delovnih inštruktorjev ustvarja ročno izdelane izdelke iz različnih naravnih materialov in pri tem razvija ročne spretnosti ter talente.

Miha Ulčar; Foto: Skupnost Barka

Tagi