Spektakel francoskega boksa v Cerknici!

6. državno savate prvenstvo 2024

V soboto, 4. maja 2024, se je Savate klub Domžale (SKD) udeležil šestega državnega savate prvenstva 2024, katerega je organiziral športno rekreativno društvo Bojevnik v sodelovanju s Slovensko Savate zvezo v osnovni šoli Grahovo – Cerknica v ringu in različnih savate disciplinah: Assaut (lahki kontakt), Pre-Combat (srednji kontakt) in Combat (polni kontakt) v okviru projekta “Ciril Kotnik”, ki povezuje športnike iz Slovenije in slovenskega zamejstva v Italiji in v sodelovanju s podjetjem Nca Web. Dogodek je bil prava paša za oči za vse ljubitelje borilnih veščin, saj je v ringu nastopilo več kot 40 tekmovalcev iz treh različnih klubov: Savate klub Domžale, Fight Club Triglav in Športno rekreativno društvo Bojevnik.

Državna prvenstva so odlična odskočna deska za mednarodna tekmovanja, zato smo veseli, da se je veliko novih članov odločilo prvič stopiti v ring. S tem so sebi in drugim dokazali, da se v Savate klub Domžale dobro in kvalitetno trenira. Ognjeni borbeni krst so doživeli: Aleksander Gruner, Bela Manfreda, Lamija Sadikovič, Vladimir Robič in Bine Stuchly. Njihova pogumnost in zavzetost sta navdušili vse prisotne. V najbolj zahtevni disciplini francoskega boksa Combat je slavil prvo mesto Žan Šubelj, ki je v težkem boju premagal svojega največjega rivala Alexa Scialino.

Napeti boji in izjemni dosežki

  • Deklice -50kg: Lili Lukežič 1. mesto, Lamija Sadikovič 4. mesto.
  • Ženske -75kg: Žana Kotnik 2. mesto.
  • Dečki -60kg: Bine Stuchly 3. mesto, Tim Roš 4. mesto.
  • Juniorji -75kg: Tristan Brulc 3. mesto, Antonio Marinovič 4. mesto.
  • Fantje -85kg: Stefan Vukovič 1. mesto, Aleksander Gruner 2. mesto, Anej Lapanja 3. mesto.
  • Veterani 90+: Vladimir Robič 2. mesto, Bojan Rusjan 3. mesto.

Velika zahvala gre organizatorjem prvenstva, Slovenski Savate zvezi ter vsem nepogrešljivim prostovoljcem za odlično organizirane borbe, dobro počutje tekmovalcev in gladko izpeljano prvenstvo. Zahvala tudi občini Domžale za nenehno spodbudo in podporo naših borbenih športnih aktivnosti.

Lep športni Savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi