Šolsko Državno prvenstvo v znamenju Judo kluba Ippon Kamnik

V sredo, 17.4.2024 , je v Kopru potekalo Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v judu za leto 2024. Udeležili so se ga tudi judoisti Judo kluba Ippon Kamnik, kjer so tokrat zastopali vsak svojo šolo.

Dopoldanski žarek osvojenega zlata je zasijal nad Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra v Kamniku, ko je Haya Veinhandl Obaid stopila na vrh zmagovalnega odra in postala državna prvakinja srednjih šol v judu. Njen vrhunski dosežek je z zmago dopolnila še Eva Zalaznik, saj sta skupaj s Hayo osvojili ekipno 2. mesto in tako Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik prinesli še en pokal za vitrino slavnih. S tem je Haya, kot najmlajša tekmovalka, saj obiskuje šele prvi letnik, dokazala svojo izjemno predanost in talent.

Popoldanski odmevi prvenstva so nadaljevali z zmagoslavjem mladih judoistov na Državnem prvenstvu osnovnih šol. Vzdušje je bilo nabito s pričakovanjem, saj so številni tekmovalci zastopali svoje šole v strastni tekmi za najvišja priznanja. Najboljši so bili Jošt Arbajter, Teo Bizjak, Pavle Ilić in Nastja Drakšič Koštomaj, ki so zasijali na vrhu odra za zmagovalce, postali državni prvaki in ponesli slavo svojim šolam. Jošt je zastopal Osnovno šolo Stranje, Teo in Nastja prihajata iz Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Pavle pa je zastopal barve Osnovne šole Rodica. Razočarali pa niso niti ostali udeleženci: Stepan Kholodov (OŠ Trzin)  je osvojil 3. mesto, kolajna je za las ušla Roku Ravnikarju (OŠ Stranje) in Karimu Veinhandlu (OŠ Komenda Moste), ki sta bila peta. V možični konkurenci osnovnošolcev se je izkazal tudi Leon Adrović (OŠ Frana Albrehta), z osvojenim sedmim mestom.

Omeniti velja še Martina Zupančiča (OŠ Frana Albrehta) in Tima Pavliča (OŠ Stranje), ki sta sicer ostala brez uvrstitve, a sta njun trud in vztrajnost nedvomno vredna spoštovanja.

Vsi zgoraj našteti dosežki so, ne le odraz trdega dela in predanosti posameznikov, ampak tudi dokaz moči in rasti juda v slovenskih šolah. S tem navdihujočim duhom in vztrajnostjo nadaljujemo pot k novim izzivom in zmagam.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi