Savate klub Domžale v Budimpešti na 10. odprtem savate prvenstvu z zlato medaljo

Zagreti tekmovalci Savate kluba Domžale so se kmalu po savate državnem prvenstvu tudi letos udeležili že tradicionalnega tekmovanja v Budimpešti, kjer so ponosno in pogumno zastopali Slovenijo.

Tistega jutra nas je namesto petelinjega kikirikanja zbudila nadležna budilka, saj smo morali vstati veliko pred zoro. Člani Savate kluba Domžale: prekaljeni član Žan Šubelj, sicer prizadevni pripadnik PGD Domžale, izkušena tekmovalka Mojca Umek, mlajši člani Anej Lapanja, izkušeni tekmovalec Stefan Vukovič, novinki Žana Kotnik in Lili Lukežič, predsednik in trener Bojan Rusjan ter spremljevalec Andraž Rojc, smo se namreč odpravili v daljno Budimpešto, kjer smo se udeležili odprtega savate tekmovanja discipline lahki in polni kontakt, desetega po vrsti.

Razmeroma dolga pot nas je vodila po avtocesti čez Štajersko in Prekmurje ter po Madžarski mimo Blatnega jezera. Ko smo prispeli v madžarsko prestolnico, nas je navigacija preko ovinkov pripeljala do športne dvorane, kjer se je začelo prvenstvo. Prijetno nas je presenetila rekordno polna tribuna nadobudnih in neučakanih tekmovalcev ter gledalcev. Na tekmovanju je sodelovalo kar 193 tekmovalcev s 24 klubov in 11 držav. Na koncu je bilo pohvalnih 163 zabeleženih tekem.

Prva se je v boj spustila Lili, za katero je bila prva mednarodna tekma. Iz modrega kota je vso borbo kljubovala nasprotnici in ni skoparila z močmi ter vztrajnostjo, čeprav jo je čakala še ena borba kasneje, katero je tudi ponosno in uspešno zaključila. Drugi se je v boj spustil neustrašni borec Stefan. V svojem edinem dvoboju je nasprotniku dokazal, da je iz pravega testa. Takoj za njim se je v ring podala izkušena Mojca in v dvoboju z vidno močnejšo nasprotnico pokazala izjemno savate tehniko lahkega kontakta.

Za Mojco je na vrsto prišel Anej. Čeprav v športni disciplini savate še ni dolgo, je živ dokaz, kako dobre trenerje SKD ima, saj se je s svojim nasprotnikom spopadel z vso silo, veliko znanja tehnike, nadzorovane napadalnosti in mu tako ni pustil do sape. Potem je na vrsto prišel naš odlični as in zvesti član Žan. Z izpiljeno tehniko in veliko kondicijo se ni dal zlomiti nasprotniku. Zadnja se je v boj spustila novinka Žana. Na svoji prvi mednarodni tekmi je pokazala, da se v našem klubu s pridnimi obiski treningov in trdim delom zelo hitro napreduje, zato je tudi premagala nasprotnico ter si na koncu prislužila zlato medaljo.

Domov smo se odpravili resda utrujeni ampak ponosni, zadovoljni, z ‘bojnimi’ ranami, ter neizmerno zadovoljni s celotnim tekmovanjem. Dobri organizaciji gre zahvala madžarski Savate zvezi in Občini Domžale za nenehno podporo pri delovanju našega kluba.

Člani komaj čakajo na naslednje izzive in tekmovanja. Ob tej priložnosti tudi vas vabijo, da se jim pridružite na treningih, ki potekajo ob torkih in četrtkih med 18.30 in 20.30 uro. Na treningih bo priložnost, da sami presodite, če vam Savate – francoski boks ustreza.  Za prva dva tedna je ponujen tudi 50% popust ter izposoja celotne savate opreme.

Vstanite s kavča in naredite nekaj dobrega zase! Obiščite nas na spletu (www.savate-domzale.si), Instagramu, Facebooku, TikToku. Še bolje, kontaktirajte trenerja na tel. št. 041 545 109. Vljudno vabljeni! Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

 

Tagi