Savate klub Domžale pokazal odlične borbe na 4. državnem Savate prvenstvu

V soboto, 10. decembra 2022, se je Savate klub Domžale (SKD) udeležil 4. državnega Savate prvenstva skupaj s konkurenco ostalih klubov v borbah lahkega kontakta – Assault za državnega prvaka v različnih kategorijah v okviru Slovenske Savate zveze. Po uspešnih mednarodnih tekmovanjih smo Savate leto zaključili s težko pričakovanimi odličnimi borbami naših tekmovalcev in s pomočjo navdušenega in dobro razpoloženega občinstva dosegli zavidljive rezultate.

Tekmovalci so se sprva ogreli in po napotkih s strani našega trenerja in mednarodnega Savate sodnika Bojana Rusjana so sledile borbe. Borci SKD so pogumno in srčno preverili in dokazali svoje znanje borilne veščine s člani drugih Savate klubov.

Iz našega kluba so uspešno pokazali svojo športno pripravljenost in znanje v francoskem boksu – Savate ‘stara’ mačka Mojca Umek in Žan Šubelj, ki je septembra uspešno zastopal Slovenijo na svetovnem Savate prvenstvu v Milanu.

Še posebno so se izkazali tekmovalci, ki so prvič nastopili na državnem prvenstvu: Lili Lukežič, Anej Lapanja, Tristan Brulc, Žana Kotnik in Antonio Marinović. Dvoboji ali sparingi so potekali po smernici lahkega kontakta – Assault in bili pošteno točkovani s strani treh sodnikov iz različnih klubov. Pod budnim očesom je imel tekmovalce glavni sodnik, ki je skrbel za red in disciplino.

Hvala organizatorju prvenstva, Slovenski Savate zvezi ter vsem nepogrešljivim prostovoljcem za odlično organizirane borbe, dobro počutje tekmovalcev in gladko speljano prvenstvo. Zahvala tudi občini Domžale za nenehno spodbudo naše atraktivne borbene športne aktivnosti.

Francoski boks ali Savate je namenjen za vse generacije ne glede na spol ali starost, kondicijo ali predznanje, zato ste vabljeni prav VSI na treninge vsak torek in četrtek od 18:30 do 20:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale, kjer dobite vse potrebno za kvaliteten trening.

Vse informacije o naši dejavnosti dobite na našem Facebook in Instagram profilu ter spletni strani našega društva, pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109.

Lep športni Savate pozdrav – Salut!

Savate klub Domžale

Tagi