Savate klub Domžale na svetovnem pokalu v Bolgariji, tečaj samoobrambe in občni zbor

Tudi v marcu smo imeli pestro klubsko dogajanje. Redni občni zbor članov Savate kluba Domžale je potekal dne 6. marca 2024 ob 18.15 uri v telovadnici OŠ Rodica, Kettejeva ulica 13, 1230 Domžale, na podlagi prej objavljenega vabila upravnega odbora Savate kluba Domžale.

8. marca 2024 smo imeli prvi brezplačni praktični tečaj samoobrambe, kjer so udeleženci imeli priložnost spoznati ali izpopolniti veščine samoobrambe pod vodstvom izkušenega mojstra borilnih veščin Luke Trotošek.

16. marca 2024 so se Stefan Vuković, Lili Lukežič in Anej Lapanja v Milanu na mednarodni tekmi “Ecole de Savate open cup” pomerili z italijanskimi tekmovalci v lahkem kontaktu in vsi domov prinesli srebrno medaljo. V napetih bojih je blestel predvsem Stefan Vuković, saj je po dveh zasluženih zmagah v finalu, kljub svoji nepopustljivi borbenosti priznal prevlado nasprotniku.

27.-28. april 2024 je v Plovdiv-u, Bolgariji, potekal SVETOVNI POKAL V FRANCOSKEM BOKSU- SAVATE. V klubu Savate Domžale so izurjeni in impresivni tekmovalci tekmovali z najboljšimi na svetu in dosegli naslednje rezultate v sistemu vsak borec z vsakim:

Lili Lukežič: 2. Mesto, 4 tekme

Lili je zaradi poškodbe s tekme prejšnjega dne, zelo učinkovito branila napade prvakinje svetovnega pokala in s tem pokazala (sodniška odločitev 2:1), da v Savate klubu Domžale najprej poskrbimo za dobrobit tekmovalcev pred rezultati.

Stefan Vukovič: 2. Mesto, 4 tekme

Stefan je na vseh tekmah pokazal veselje in sproščenost in uživanje v športni borbeni disciplini Savate, torej doseženo nivo vrhunskega športnika.

Žana Kotnik: 4. Mesto, 3 tekme

Žana je pokazala borbenost in kljub slabši kondiciji pokazala odlično tehniko in vzdržljivost na vsaki borbi.

Anej Lapajne: 3.mesto na kar 5 tekmah

Anej je poleg napovedanih borbah imel čast sodelovati na prezentaciji savate-ja s svetovnim francoskim prvakom.

Bojan Rusjan je poleg trenerskega dela imel izjemno priložnost prvič soditi na gala eventu, poleg standardnega sojenja, tudi na vseh zelo atraktivnih in zahtevnih šestih borbah lige SAVATE PRO (polni kontakt) in podelitve dosežkov na eni tekmi.

Hvala organizatorjema Savate Pro Fight League in Bulgarian Savate Federation za povabilo.

Posebna zahvala gre dobremu prijatelju in trenerju Lorenzo Ceceno Volcic s kluba Boxe Francese Trieste za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik”, ki povezuje športnike iz Slovenije in slovenskega zamejstva v Italiji v sodelovanju s podjetjem Nca Web

Zahvaljujemo se tudi občini Domžale za nenehno podporo in slovenski Savate zvezi.

Treningi se nadaljujejo s polno paro in komaj čakamo na naslednji izziv na državnem prvenstvu 2024, kjer boste imeli priložnost videti čez 40 tekmovalcev Slovenske Savate zveze v RINGU.

Lep športni Savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi