Savate klub Domžale na odprtem Savate prvenstvu v Trstu in Milanu

V živahnem Trstu se je, 17. februarja 2024, odvijal športni spektakel, ki je združil borilne veščine, srčnost tekmovalcev in dobrodelnost. Savate Klub Domžale je zastopal slovenske barve na gala turnirju Cinture Giuliane IV edition. Izjemni dogodek je potekal v nakupovalnem središču Montedoro, kjer se je zbralo 150 tekmovalcev iz petih držav. Naši člani so se odlično odrezali v različnih kategorijah: Savate Assaut, Pre-Combat in Combat na prizorišču izjemnih dvobojev, kjer so se prepletali udarci, spretnost in strast do borilnih veščin. A dogodek ni bil le športnega značaja. Skupaj smo se zavzeli za dobrodelnost. Prispevki športnikov in javnosti so namenjeni društvu Agmen, ki pomaga otrokom hospitaliziranim na oddelku za pediatrično onkohematologijo.

Predsednik kluba in trener Bojan Rusjan je skupaj s pomočniki: Senka Majetić, Nina Zavrl in starši tekmovalke, s ponosom spremljal naše tekmovalce. Prva se je v boj spustila naša najboljša kadetinja Vida Srakar Rosillo v kategoriji do 45 kg, kjer je suvereno kljubovala nasprotnici in na koncu zmagala. Kmalu jo je čakala še ena borba, kjer je morala zaradi poškodbe prepustiti zmago in zato osvojila drugo mesto. Stefan Vuković je kljub bolezni na koncu dosegel četrto mesto v kategoriji nad 85 kg med večjim številom tekmovalcev. Takoj za njim se je v ring podala izkušena članica in produkt vztrajnega dela v klubu Lili Lukežič v kategoriji do 50 kg in v neustrašnem dvoboju zasluženo dosegla zlato medaljo. Svoje znanje z veseljem deli tudi s klubskimi začetnicami.

Odličen plesni spektakel skupine “Babygang” je odprl vrhunec večera dobrodelne borbe polnega kontakta, kjer je kraljeval naš Žan Šubelj, ki je lani septembra zastopal Slovenijo na svetovnem Savate prvenstvu v Milanu in kljub izvrstni predstavi na koncu dosegel drugo mesto v disciplini pre-combat.

V soboto, 16. marca 2024, so se Stefan Vuković, Lili Lukežič in Anej Lapanja v Milanu na mednarodni tekmi “Ecole de Savate open cup” pomerili z italijanskimi tekmovalci v lahkem kontaktu in vsi domov prinesli srebrno medaljo. V napetih bojih je blestel predvsem Stefan Vuković, saj je po dveh zasluženih zmagah v finalu, kljub svoji nepopustljivi borbenosti, priznal prevlado nasprotniku. V svoji kategoriji je imel kar 6 nasprotnikov.

Za povabilo in dobri organizaciji na obeh tekmah gre zahvala tržaškemu mojstru borilnih veščin Lorenzu Volčič s kluba Boxe Francese Trieste za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik”, ki povezuje športnike iz Slovenije in slovenskega zamejstva v Italiji v sodelovanju s podjetjem Nca Web, italijanski Savate zvezi. Zahvaljujemo se tudi Občini Domžale za nenehno podporo in slovenski Savate zvezi.

Lep športni Savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi