Savate klub Domžale na največjem klubskem svetovnem pokalu v Savate-francoskem boksu

Že po enem mesecu savate treningov na OŠ Rodica, so se izbrani mednarodno sposobni tekmovalci, 7. oktobra 2023, zasluženo udeležili prvega svetovnega savate pokala za klube v lahkem –  Assaut in polnem – Combat ali Savate Pro kontaktu, ki je potekal v športni dvorani nam znanem mestu Weiz, kjer smo bili do sedaj deležni manjših odprtih tekmovanj na mednarodnem nivoju. Tukaj smo že četrtič pokazali izvrstne borbe na najvišjem psiho-fizičnem nivoju in dosegli lepe rezultate.

Organizator Fightclub 300 je skupaj zbral okoli 200 tekmovalcev iz kar 37-ih klubov, 18. držav, s treh kontinentov, ki so odločno in pogumno zastopali svojo državo.

Žan Šubelj je kot prvi tekmovalec, v 17. letnem delovanju Savate klub Domžale, tekmoval v zelo zahtevni disciplini polni kontakt-Combat na tekmovanju visokega mednarodnega nivoja z zelo izkušenim tekmovalcem in po sodniški odločitvi dosegel drugo mesto v kategoriji do 85 kg, dosežek na katerega je klub izredno ponosen.

Drugi tekmovalci so tekmovali v disciplini lahkega kontakta-Assaut. Lili Lukežič je dokazala, da se v enem letu savate treninga v našem klubu lahko izjemno napreduje, saj je dosegla svojo prvo zmago ter na koncu zasluženo drugo mesto v kategoriji do 45 kg. Drugo mesto je dosegel tudi naš trdoživi borec Anej Lapanja, v kategoriji do 85 kg, ki se tudi pripravlja na višjo disciplino Combat. Stefan Vuković, nad 85 kg in Tristan Brulc do 75 kg, ki je doživel ognjeni krst na njegovi prvi mednarodni tekmi, sta dosegla trdo prisluženo tretjo mesto. Borila sta se pogumno in neustrašno, kot se za naš SKD spodobi.

Za tekmovalce je za ogrevanje, v kotu ringa ter s strokovnimi nasveti skrbel glavni trener Bojan Rusjan. Za nemoten potek med borbami in posnetke, pa je poskrbel naš zvesti spremljevalec Marjan.

S tekmovanja smo odšli odlično razpoloženi, polni novih vtisov in pripravljeni na nove izzive, ki nas čakajo kar kmalu v Trstu.

Dobri in gladki organizaciji gre zahvala Hrvoje Termopilu, trenerju kluba Fightclub 300, ki je v sodelovanju z avstrijsko savate zvezo poskrbel za odlično organizirane borbe in dobro počutje tekmovalcev. Zahvala tudi naši savate zvezi in Občini Domžale za nenehno spodbudo naše športne aktivnosti. Posebna zahvala gre klubu Boxe Francancese Trieste in njihovem klubskem trenerju Lorenzu Ceceno Volcic za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju s podjetjem Nca Web.

Vstanite s kavča in naredite nekaj dobrega zase!

Vabimo vas v naše vrste. Izkoristite v vašem prvem mesecu 50% popust na vadbo ter izposojo celotne Savate opreme.

Pridružite se nam na treningih vsako sredo in petek (18:30-20:30) v OŠ Rodica-mala telovadnica in sami presodite ali vam Savate – francoski boks ustreza.

Vse informacije o naši dejavnosti dobite na spletni strani našega društva www.savatedomzale.si in na družabnih omrežjih (FB in Instagram). Še bolje, kontaktirajte trenerja Bojana na tel. št. 041 545 109.

Lep športni savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi