Savate klub Domžale na državnem savate prvenstvu 2021

V nedeljo, 30. maja 2021, se je Savate klub Domžale (SKD) udeležil tretjega državnega savate prvenstva skupaj s konkurenco ostalih klubov v borbah lahkega kontakta Assault za državnega prvaka v različnih kategorijah v okviru Slovenske Savate zveze. Ker tudi to leto ni bilo nobenih drugih tekmovanj, smo vsi že nestrpno čakali na priložnost, kjer smo lahko dokazali kaj smo se naučili v tem nenavadnem letu polnem novih izzivov.

Tekmovalci so se sprva ogreli in po napotkih s strani našega trenerja in mednarodnega Savate sodnika Bojana Rusjana so sledile borbe. Borci SKD so pogumno in srčno preverili svoje znanje s člani drugih Savate klubov. Iz našega kluba so tekmovali Mojca Umek, Zoja Mrak, Štefan Vukovič in Bojan Rusjan. Vsi so uspešno pokazali svojo športno pripravljenost in znanje o francoskem boksu – Savate in dosegli zavidljive rezultate. Dvoboji ali sparingi so potekali po načelu lahkega kontakta Assault in bili pošteno točkovani s strani treh sodnikov iz različnih klubov. Pod budnim očesom je imel tekmovalce glavni sodnik, ki je skrbel za red in disciplino.

Hvala organizatorju prvenstva, Slovenski Savate zvezi, za odlično organizirane borbe in dobro počutje tekmovalcev. Zahvala tudi občini Domžale za nenehno spodbudo naše atraktivne borbene športne aktivnosti.

Francoski boks ali Savate je namenjen za vse generacije ne glede na spol ali starost, kondicijo ali predznanje, zato ste vabljeni prav VSI na treninge, ki se bodo ponovno začeli septembra 2021 vsak torek, sredo in četrtek od 18:30 do 20:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale, kjer dobite vse potrebno za kvaliteten trening. Vse informacije o naši dejavnosti dobite na našem Facebook in Instagram profilu ter spletni strani našega društva, pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109.

Lep športni Savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

 

Tagi