Savate klub Domžale na balkanskem Savate prvenstvu v Avstriji osvojil štiri zlate medalje

Člani Savate Kluba Domžale smo se v soboto, 7. maja  2022, udeležili balkanskega Savate prvenstva v mestu Weiz, Avstrija. Klub so ponosno zastopali vedno odlični: Mojca Umek, Nastja Urbanija, Blažka Vavpetič, Zoja Mrak, Stefan Vuković, Antonio Marinović, predsednik kluba in trener Bojan Rusjan ter spremljevalca Julija Elena Podboršek in Bor Kolmanič.

V zgodnjih urah smo se, zaspani a kljub temu neučakani, zbrali v Domžalah in se napotili na težko pričakovano tekmo v Avstriji. Po prihodu v deževno obarvano mesto Weiz, smo imeli priložnost, da smo se sprehodili po čudovitih ulicah tega mesta. Ko smo se vrnili v dvorano, so tekmovalci odložili prtljago in se pred ogrevanjem še napotili na tehtanje. Glavni trener Bojan in pomočnik Bor sta poskrbela za skupinsko ogrevanje tekmovalcev, ki jim je hkrati krajšalo čas čakanja na pričetek borb. Po prihodu sodnikov, so se borbe začele in se vrstile ena za drugo. Občutek živčnosti se je mešal z neučakanostjo in želji po uspešnih borbah. Ko je nastopil čas za Stefana, da se spusti v prvi boj, smo stopili skupaj in navijali zanj, na koncu si je prisvojil srebrno medaljo. Naslednja je suvereno kljubovala hrvaški nasprotnici Nastja in na koncu osvojila zlato kolajno.

Prav tako so z zlato kolajno zaključile tekmo naše tehnično prvovrstne, vztrajne in neuničljive: Mojca Umek, Zoja Mrak in Blažka Vavpetič. Vse članice imajo bogate mednarodne izkušnje, medtem ko je ognjeni krst doživel najmlajši tekmovalec Antonio Marinović, ki je na koncu moral prepustiti zmago nasprotniku in domov odnesel srebrno medaljo, kar mu je dalo novega zagona za prihajajoče tekme. Na koncu je imel Stefan Vučković, kot predstavnik kluba Savate klub Domžale, čast, da je prvič v 15-letni zgodovini SKD ponosno demonstriral Assault – lahki kontakt na gala športni prireditvi in si pridobil še dodatno medaljo.

Velik napredek sta pokazala Antonio in Blažka, saj sta se že po nekaj mesecih rednih treningov podala na velika mednarodna prvenstva ter zadovoljno obljubila svojo vrnitev v ring.

Savate klub Domžale se je tisti večer vrnil v Slovenijo ponosno, z dvignjenimi glavami in štirimi zlatimi (Mojca Umek, Nastja Urbanija, Blažka Vavpetič, Zoja Mrak) ter tremi srebrnimi (Stefan Vučković, Antonio Marinović) medaljami okoli vratu.

Zahvala gre tudi organizatorju prvenstva, Hrvoje Termopilu, trenerju kluba Fightclub 300, ki je v sodelovanju z avstrijsko Savate zvezo, poskrbel za odlično organizirane borbe in dobro počutje tekmovalcev. Zahvala tudi Občini Domžale za nenehno spodbudo naše športne aktivnosti.

V kolikor Vas zanima trening francoskega boksa v Savate klubu Domžale, ste vabljeni na trening vsak torek in četrtek od 18:30 do 20:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale. Ostala sta še maj in junij, novo sezono borilnega športa Savate nadaljujemo septembra. Vse informacije o naši dejavnosti dobite na spletni strani našega društva, Instagramu ali Facebooku, pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109.

Lep športni savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi