Savate klub Domžale, 11. odprto savate prvenstvo v Budimpešti

Člani Savate Kluba Domžale smo se v soboto, 27. januarja 2024, udeležili tradicionalnega odprtega Savate prvenstva v Budimpešti in tako odprli sezono mednarodnih savate tekmovanj v letu 2024. Klub so zastopali: predsednik kluba in trener Bojan Rusjan, tekmovalci: Lili Lukežič, Stefan Vukovič, Žana Kotnik, spremljevalci in pomočniki: Kaja Kotnik, Anej Lapanja, Antonio Marinović ter novinki: Senka Majetić in Nina Zavrl.

Tako kot že velikokrat, smo tudi tokrat štartali na pot že zelo zgodaj proti Budimpešti, kjer smo se udeležili 11. odprtega savate tekmovanja v disciplini lahkega in polnega kontakta. Približno pet urna vožnja nas je vodila po avtocesti čez štajersko in prekmurje ter po madžarski mimo Blatnega jezera. V glavno prestolnico smo ob 10. uri prispeli v športno dvorano Patonyi László, kjer nas je pričakala polna dvorana navdušenih navijačev in tekmovalcev. V dvorani so nas pričakali kar trije ringi ter 20 savate klubov z devetih držav: Azerbajdžan, Avstrija, Italija, Velika Britanija, Hrvaška, Srbija, Švedska, Madžarska in seveda Slovenija.

Prva se je v boj spustila naša najboljša kadetinja Lili Lukežič v kategoriji do 45 kg, kjer je suvereno kljubovala nasprotnici in na koncu premagala, čeprav jo je čakala še ena borba, kjer je morala zaradi poškodbe prepustiti zmago in zato osvojila drugo mesto. Stefan Vuković je kljub bolezni na koncu dosegel četrto mesto v kategoriji nad 85 kg. Takoj za njim se je v ring podala izkušena članica Žana Kotnik v kategoriji do 70 kg in v neustrašnem dvoboju z vidno močnejšo in izkušeno nasprotnico dosegla drugo mesto tokrat v lahkem kontaktu.

Po 19. uri smo se odpravili proti hotelu, ki se je nahajal v bližini športne dvorane. Pričakala nas je množica udeležencev tekmovanja kjer smo se družili in izmenjali današnje vtise tekmovanj ter se odpravili v sobe. Naslednji dan smo po zajtrku zapustili hotel in se odpravili na zunanji ogled madžarskega parlamenta (Országház) ter sprehod po verižnem mostu (Széchenyi lánchid), nato nas je pot vodila na Ribiško trdnjavo (Fisherman’s Bastion – Halaszbastya). Po ogledu smo se sprehodili skozi center mesta in se okrepčali ter počasi z lepimi spomini na tekmovanje in prekrasno Budimpešto odpravili proti domu.

Za povabilo in dobri organizaciji gre zahvala Lovászi Viktorju, madžarski Savate zvezi in Občini Domžale za nenehno podporo pri delovanju našega kluba. Posebna zahvala gre trenerju Lorenzu Ceceno Volčiču iz kluba Boxe Francese Trieste za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju s podjetjem Nca Web. Člani komaj čakajo na naslednje izzive in tekmovanje, ki bo kmalu v Trstu.

Avtor: Bojan Rusjan; Foto: Savate klub Domžale

Tagi