Retro karate nastop Darka Flisa na Ljubljanici

Retro nastop karateista Darka Flisa se je zgodil v petek, 26. 8. 2022 na ladji SULC, ki pluje po Ljubljanici v slovenski prestolnici.

Na povabilo domžalčana Zorana Mlakarja, ki danes živi v Ljubljani, vendar je tudi sam bil nekdaj aktivni karateist in član TVD Partizan Domžale, karate sekcije, je Darko Flis naredil svoj karate nastop.

Zoran Mlakar na Ljubljanici skrbi za nemoteno plovbo ladij kot strojnik, zato na pomemben način prispeval k temu, da je bila nekaj časa ladja SULC rezervirana samo za karate nastop Darka Flisa. Naj omenimo, da je Zoranova mama nekoč delala v napredkovi slaščiarni Domžale, kjer so bili poznani po napredkovih tortah. Delala je tudi kot šivilja v ljubljanski modni konfekciji Krim. Modna konfekcija Krim Ljubljana je bila v neposredni bližini glavne avtobusne postaje Ljubljana. Tisti, ki so se vsak dan vozili v Ljubljano, so lahko opazovali konfekcijsko prodajalno, specializirano za prodajo oblačil, ki so jih nosili starešine JLA. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, je v Modni konfekciji Krim delal tudi Darko Flis. Tam je imel možnost spoznati celotni proizvodni postopek oblačil, ki so jih nato dostavljali v prodajalne.

Karateist Darko Flis pravi, “da so v začetku sedemdesetih let imeli v Domžalah tudi tečaje juda, ko pa se je karate pojavil v Ljubljani, je kar nekaj mladih iz domžalske občine začelo v slovenski metropoli trenirati karate. Sčasoma so v svojih poklicih postali uspešni poslovneži in s pomočjo športa razvili dobre delovne in inovativne vzorce, ki so jim pomagali k razvoju pozitivnih navad na poti skozi življenje.”

Avtor: Marinka Flis; Foto/video: Marinka in Darko Flis

Tagi