Poznate borilni šport Savate?

Savate (izgovorjava – »savat«) je borilna veščina ki se deli na tri dele: Francoski boks, borba s palico in savate samoobramba. Najbolj znana disciplina med njimi je prav udarjalna borilna veščina francoski boks. Gre za veščino, pri kateri se uporablja tako ročne udarce, kot tudi nožne brce. Sodi torej v skupino udarjalnih stand-up borilnih športov, kot so Kikboks (Kickboxing) ter Tajski boks (Muay Thai). Celotna ročna tehnika je povzeta iz klasičnega (angleškega) boksa (olimpijska disciplina), dodani pa so ji še udarci iz skoka (superman punch). Nožna tehnika, ki se izvaja po vseh višinah, po nogah, po telesu in v glavo, pa je povsem edinstvena in se od sorodnih borilnih športov razlikuje v tem, da smo v savatu borci obuti v posebna obuvala, ki segajo čez gleženj. Prav zaradi obuval je gibanje bistveno hitrejše in odzivnejše, možne pa so tudi brce s špico obuvala, česar pri drugih borilnih športih ne poznajo.

Francoski boks se tekmovalno deli na lahki in polni kontakt. Lahki kontakt ni nevaren, saj gre predvsem za kontrolirane udarce in brce, kjer knockouti niso dovoljeni. Poudarek je tako na pravilni tehnični izvedbi udarcev, konstantnemu gibanju, izvajanju kombinacij in konstantnemu grajenju napada, zaradi česar je savate izredno dinamičen borilni šport in s tem nadvse primeren za mlajšo populacijo kot so dijaki in študentje.

BORILNI KLUB ŠPICA – TRENING LAHKO KONTAKTNEGA SAVATA

Naš Borilni klub Špica se ukvarja s poučevanjem lahko kontaktne, ne-nevarne različice francoskega boksa, tako na tekmovalni, kot popolnoma rekreativni ravni. Odgovorna trenerja sva Rok in Miha (diplomant športnega treniranja). Skupaj imava za sabo več kot 20 let trenerskih in tekmovalnih izkušenj v športni panogi Savate. Na varen način vas bova popeljala skozi vse elemente udarjalnih borilnih veščin. Treningi potekajo v Mengšu in Domžalah in so primerni za vsakogar, še posebej pa za dijake in študente za katere nudimo tudi popuste.

Poleg učenja borilnega športa so naši treningi usmerjeni tudi v pridobivanje splošne telesne pripravljenosti, moči, gibljivosti, koordinacije in hitrosti. Treningi so tehnično in kondicijsko usmerjeni, skozi vadbeni proces boste pridobili izreden občutek za kontrolo svojega telesa, trening borilnega športa pa vam bo vsekakor koristil tudi v samoobrambi.

Vabimo vas, da se pridružite naši mladi ekipi in v sproščenem in zabavnem vzdušju spoznate Savate – Francoski Boks.

KAKO DO BREZPLAČNEGA TRENINGA?

Za več informacij o klubu in ekipi lahko obiščete našo Facebook in Instagram profil, za brezplačni trening pa nama pišite na klub.spica@gmail.com ali naju pokličite na 041 365 490 (Rok) in 031 345 415 (Miha).

Borilni klub Špica

Tagi