Pokal Komende za najmlajše

Judo klub Komenda je v soboto, 28. maja 2022, že tradicionalno organiziral judo tekmovanje, namenjeno najmlajšim judoistom iz vrtca ter vse do 3. razreda osnovne šole. Cilj prijateljskih tekmovanj je, da otroci naučeno znanje tehnik preizkusijo tudi v borbi s čim več različnimi, a isto starimi in težkimi nasprotniki. To namreč na treningu ni vedno mogoče in se je treba prilagajati. Nekateri se prvič spoznajo tudi s tekmovalnimi pravili in vzdušjem, kjer te spremljajo gledalci in navijači.

Vsi tekmovalci so prejeli kolajne in vrečko z nagradami. Otroke je pozdravila tudi maskota Judo kluba Komenda judo panda ter jih nagradila z bonboni. V jutranjih urah se je najprej odvijalo tekmovanje za vrtčevske otroke, ki so tekmovali v sumo borbah. To so borbe z enostavnimi pravili, kjer še ne izvajamo metov, ampak se izrivamo iz označenega prostora. Nato so tekmovali še judo šolarji, ki pa so se že preizkusili v pravih judo borbah s prilagojenimi pravili. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz Judo kluba Komenda, Litija in Šiška. Izmed vseh tekmovalcev sta posebno odličje prejela tudi najboljša tekmovalka dogodka Lina Pantar (JK Litija) ter najboljši tekmovalec dogodka Žan Rizvanović Časar (JK Komenda).

Otroci in starši so bili zadovoljni, saj so med druženjem in preizkusu na spretnostnem poligonu in nekaterih drugih športnih igrah lahko spoznali med seboj in navezali nekatere nove prijateljske vezi.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi