Osem medalj za Judo klub Ippon Kamnik na Pokalu Bežigrada

Sobota, 20. april 2024, je bila športno zaznamovana, saj se je na mednarodnem tekmovanju Pokal Bežigrada, ki je bilo letos določeno kot »A tekmovanje« (zaradi množičnosti je klasificirano kot težje tekmovanje), zbralo kar 542 tekmovalk in tekmovalcev iz 62 klubov ter šestih držav.

Vroče borbe, napetost in izjemno nadarjeni judoisti so napolnili prizorišče ter pričarali edinstveno športno izkušnjo za vse navzoče. Naši junaki, mladi in polni elana, so pokazali izjemen talent in vztrajnost. Izjemni konkurenci navkljub, so naši judoisti zasedli visoka mesta na lestvici. S skupnimi močni so v treh uradnih starostnih kategorijah, ki so štele točke za slovenski pokal, U12, U14 in U16 osvojili 8 medalj, kar je zadoščalo za odlično ekipno uvrstitev na 8. mesto, v konkurenci 62 klubov.

Nastja Drakšič Koštomaj je s svojo borbenostjo in tehnično dovršenostjo zasluženo zasedla prvo mesto v kategoriji U16. Enako prepričljiv je bil tudi Stepan Kholodov, ki je pokazal izjemno spretnost in osvojil prvo mesto v enaki kategoriji, na stopničkah pa sta mu družbo delala še klubska kolega. Teo Bizjak se je s Stepanom pomeril v finalu in osvojil drugo mesto ter Rok Ravnikar, ki je bil tretji. V kategoriji U16 je srebrno kolajno osvojil še Pavle Ilić, enako kot tudi njegov mlajši brat Mihajlo Ilić, ki se je uvrstil na drugo mesto v kategoriji U12. Nič slabše se niso odrezali starejši dečki U14, kjer sta tretje mesto osvojila Alex Malgaj in Svit Starovasnik.

Ob omenjenih, so tudi ostali tekmovalci Judo kluba Ippon Kamnik pokazali svoj talent in borbenost. Leon Adrović, Mark Andoljšek, Tibor Ćirović, Vanja Ćirović, Jaka Kopitar, Marcel Mali in Klara Smrke so osvojili peto mesto v svojih kategorijah. Zakhar Kholodov in Aleks Kolenko sta zasedla končno sedmo mesto.

Pokal Bežigrada se je pokazal kotodlična priložnost za mlade talente, da pokažejo svoje sposobnosti in se preizkusijo na zahtevni, mednarodni ravni. Čestitke vsem tekmovalcem za izjemen trud in odlične dosežke ter navijačem za neprecenljivo podporo.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi