Ob dnevu državnosti Darko Flis na Obrtni zbornici Domžale izvedel kati

25. junija 1991 je Slovenija postala neodvisna in samostojna država. Na ta dan pred 32. Leti se je uresničila velika želja naših prednikov, želja po samostojni državi Sloveniji. Slovenski narod je več kot tisoč let trpel, delal in se boril za njeno samostojnost. Svoje občutenje boja slovenskega naroda za svojo domovino, je s kato počastil tudi domžalski karateist Darko Flis, član Karate kluba Olimpija, ki je v prostorih Območne obrtniško – podjetniške zbornice v Domžalah v četrtek, 22. junija 2023, z dovoljenjem zaposlenih v zbornici, naredil dve kati.

Ta krajši nastop s karate katama je Darko Flis naredil v počastitev dneva državnosti, ki ga praznujemo 25. junija.  Darko je leta 2020 začel s projektom 1000 kat do konca leta. Svoj podvig je začel v Težkoatletskem klubu Domžale v prisotnosti njihovih članov in tudi predsednika Karate kluba Olimpija Ljubljana Djulaga Huskiča, v nadaljevanju pa je kate izvajal po različnih krajih Slovenije. Projekt je takrat uspešno zaključil.

Darko je tudi član Društva Upokojencev Domžale, katerega predsednik je Toni Prus. Darko si s srcem prizadeva še naprej uresničevati karate sanje s katami, ki bi jih izvajal ob različnih priložnostih in občinskih praznikih po Sloveniji.

Avtorica: Marinka Flis; Foto, video: Arhiv Darka Flisa

Tagi