Nastja Drakšič Koštomaj osvojila bron na evropskem pokalu

Evropski pokal za mlade do 15 let v Mariboru

Pretekli vikend, 22. in 23. junija 2024, je Maribor gostil prvi evropski pokal za mlade judoiste do 15 let, kar je bila zgodovinska prva prireditev te vrste v Sloveniji. Dogodek je privabil številne mlade talente iz vse Evrope, med njimi tudi devet judoistov iz Judo kluba Ippon Kamnik.

Na tekmovanju je izstopala Nastja Drakšič Koštomaj, ki je v kategoriji do 40 kg s svojo borbenostjo in tehnično dovršenostjo osvojila odlično 3. mesto. Nastjin dosežek predstavlja največji uspeh v njeni karieri doslej in je izjemen pokazatelj njene predanosti in trdega dela. Njena zmaga je tudi velika spodbuda za njen klub in slovenski judo na splošno.

Odličen rezultat je dosegel tudi Stepan Kholodov, ki se je v kategoriji do 46 kg uvrstil na 7. mesto. Kljub močnemu konkurenci se je Stepan izkazal z izjemno vzdržljivostjo in tehničnim znanjem, kar obeta svetlo prihodnost v judu.

Čestitke obema uvrščenima tekmovalcema, Nastji in Stepanu, ter ostalim borcem iz Judo kluba Ippon Kamnik, ki so s svojimi nastopi pridobili pomembne izkušnje na mednarodnem tatamiju.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi